L'estació de tren de la via verda a Xerta llogarà bicicletes elèctriques

L'empresa 'Ebre-e-bike' es fa càrrec de l'antiga Estació de tren per oferir serveis de lloguer de bicicletes, cafeteria i agrobotiga

La Via Verda recorre l'antiga via del tren de la Val de Zafan
La Via Verda recorre l'antiga via del tren de la Val de Zafan | Cedida
Redacció
17 d'agost del 2016
Actualitzat el 19 d'agost a la 13:49h
Els 49 quilòmetres de la Via Verda entre Tortosa i Arnes compten amb un nou punt per al visitant. L'antiga estació de Xerta s'ha reconvertit en un centre que oferirà diversos serveis i activitats als usuaris, com lloguer de bicicletes o cafeteria. L'Ajuntament de Xerta, després d'un procès de concurs públic, ha atorgat una llicència temporal d'ocupació de la zona de l'Estació amb l'objectiu de promoure els serveis turístics i culturals en la via verda al pas pel cinquè municipi (des de Tortosa) que travessa l'antiga via de la Vall de Zafàn.

Amb esta actuació, l'ajuntament xertolí vol donar la rellevància que requereix este punt com a porta d’entrada al poble de la via verda. L’empresa a la que se li ha donat la llicència, Ebre-e-bike, oferirà diferents serveis i activitats per als usuaris de la via com l’impuls de la bici elèctrica que facilitarà la utilització d’este equipament turístic a un major nombre de persones i ampliar els horaris d’obertura del Centre d’Interpretació del Riu. També es pretén teixir sinergies amb els establiments de restauració i d’allotjament del municipi que podran oferir aquesta activitat als seus clients i així donar a conèixer als nostres visitants un dels potencials turístics més importants del territori.

Des de l’Estació de Xerta, s’ofereix lloguer de bicicletes elèctriques i convencionals amb servei de remunta fins a Horta de Sant Joan, així com servei de cafeteria i agrobotiga amb productes lligats a la via verda.

Ebre-e-bike sorgeix fruit de l’experiència prèvia de la creació i gestió de la primera empresa en oferir serveis turístics a la via verda de les terres de l’Ebre, essent  pioners -el 1996- en oferir servei de lloguer de bicicletes i recollides a la via verda, a Horta de Sant Joan. Apostant per la bicicleta elèctrica com a fet diferencial, ja que gràcies a l’ajuda al pedaleig no cal preocupar-se de res que no sigui gaudir del paisatge.