Artesania, música i fibres vegetals tornen a donar-se cita este cap de setmana a Mas de Barberans

La població del Montsià acull el 6 i 7 d'agost el XIIIè Racó dels Artesans i la Fira Monogràfica de les Fibres Vegetals | Una seixantena d'artesans vinguts des de diferents països i també d'arreu de l'Estat i de Catalunya mostraran els seus treballs al

Imatge de la passada edició del Racó dels Artesans de Mas de Barberans.
Imatge de la passada edició del Racó dels Artesans de Mas de Barberans. | Sofia Cabanes
Redacció
03 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:48h
El proper 6 i 7 d’agost Mas de Barberans tornarà a omplir els seus carrers d’artesania, tradicions i productes artesanals en el marc del XIIIè Racó dels Artesans i la Fira Monogràfica de les Fibres Vegetals.

La fira comptarà amb 60 paradistes procedents, entre d’altres, d’Holanda, Itàlia, Illa de Wight, Japó, Anglaterra i també de l’Estat Espanyol i els Països Catalans, com Barcelona, Mollet, Torroella de Montgrí, Manacor, Castelldefels. Folgueroles, Alcarràs, Cadis, Múrcia,... i també, com no, de les Terres de l’Ebre.

Cada parada serà una mostra de les tècniques emprades pels diferents artesans així com dels diferents tipus de fibra que fan servir en els seus treballs, com el jonc, la canya, l’espart,  la pauma, el càrritx, l’olivera, cànem, vímet, bova, lli o l’esbarzer bambú.

De fet, un dels majors atractius del Racó dels Artesans és el  Certamen Internacional de les Fibres vegetals que es fa anualment des de 2006. Un espai on tots els artesans poden presentar les seues peces, tant en tècnica tradicional, com artística o de disseny. Algunes de les peces guanyadores d’edicions anteriors es troben exposades al Museu de la Pauma de Mas de Barberans que es podrà visitar durant tot el cap de setmana.

A més, durant els dos dies de fira hi ha programats tallers i visites guiades gratuïtes. En el cas dels tallers, es poden realitzar durant tot el cap de setmana sense inscripció prèvia. N’hi ha per a tots els gustos, des de l’elaboració de joguines, a tallers d’estampació amb fibres i flors, fabricació de paper, joieria o de circ acrobàtic.

A banda d’això, la fira també compta amb un Racó lúdic, on es pot menjar, beure i fer tallers. Des de 2014 Mas de Barberans és subseu del Tradicionàrius i enguany, el dia 6, es podrà gaudir de les actuacions de Guardet lo Cantador i de Carmen París.

L’oferta de Mas de Barberans al voltant de l’artesania no s’esgota aquí, fins al 5 d’agost es du a terme el Fibrescampus, que enguany aprofundeix en la cistelleria del castanyer, cistelleria italiana i un monogràfic sobre el treball de la ginesta. A banda d’un curs sobre intervenció en l’espai, on es conjuguen materials autòctons amb tècniques arquitectòniques i escultòriques.