Tivissa presentarà una queixa formal davant el Síndic de Greuges pels talls de llum de diumenge

L'Ajuntament també si interposa una demanda judicial contra Endesa

Redacció
01 d'agost del 2016
Actualitzat a les 19:51h
Vista de la població de Tivissa, a la Ribera d'Ebre
Vista de la població de Tivissa, a la Ribera d'Ebre | Wikipedia
L’Ajuntament de Tivissa ha emès una nota en què denuncia “la manca de sensibilitat de la companyia elèctrica Endesa” davant els talls de subministrament que ha patit el municipi durant este diumenge en el marc d’una avaria que va afectar un total de 3.792 clients a tota la comarca de la Ribera d’Ebre.

Segons l’alcalde de la població, Jordi Jardí, “en l’indret on es produïx el 70 % de l'energia de Catalunya, en l'espai on Endesa fa el negoci principal, es rep com a contraprestació un servei tercermundista, el xantatge permanent i la indiferència més despreciable”, ha etzibat.
En referència a Endesa, Jardí ha manifestat que “si són bons per causar-nos perjudicis amb el seu negoci energètic, han de ser bons per tractar-nos amb preferència. I si no, que pleguen i se'n vagen!”.

Per este motiu, l’alcalde anuncia que l’Ajuntament presentarà una queixa formal davant el Síndic de Greuges de Catalunya i davant les administracions superiors. Jardí també ha fet una crida per tal que “totes les persones, establiments, comerços, restaurants... que ho vulguen i que s’han vist afectades per aquest tall de subministrament, facen arribar queixes a l’Ajuntament per fer-les arribar on calga”.
 
L’alcalde també ha instat la població “a buscar subministradores més socials i que tracten els clients com a persones”.

Finalment, l’alcalde de Tivissa ha anunciat que ha encarregat els serveis jurídics de l’Ajuntament “que estudien la situació per si cal arribar a una demanda judicial contra Endesa per incompliment de serveis”.