Tortosa acomiada avui la XXI Festa del Renaixement amb la Gran Desfilada

Entre les novetats de la Festa, que es pretén consolidar en properes edicions, hi ha el canvi d'emplaçament de ‘La Taverna d'Enrico’, i la nova taverna del Sirgador, a l'embarcador fluvial

El canvi d'emplaçament de la Taverna d'Enrico és una de les novetats que es vol consolidar en properes edicions.
El canvi d'emplaçament de la Taverna d'Enrico és una de les novetats que es vol consolidar en properes edicions. | Festa del Renaixement
Redacció
24 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:45h
La XXI Festa del Renaixement de Tortosa enceta les seues últimes hores amb un dels actes més potents, la Gran Desfilada dels grups participants, que recorrerà l'avinguda Generalitat avui diumenge a partir de les 19.30 hores. En poc més de tres dies, vora un centenar d'activitats han omplert el centre històric de Tortosa de gent, tortosines i tortosins, molts vestits d'època, i també un bon nombre de visitants vinguts d'arreu de les Terres de l'Ebre, Catalunya i també d'altres països. El turista francès és un dels perfils més habituals entre el visitant estranger de la Festa del Renaixement, al qual cal afegir també enguany una visita organitzada d'uns 400 turistes russos que estan de vacances a la Costa Daurada.

Pel que fa a xifres concretes, els espectacles de pagament d'aforament limitat han assolit ocupacions superiors al 80 per cent de mitjana. Ahir dissabte, el dia de major afluència de públic a la Festa, tots estos espectacles van penjar el cartell de complet.

L'alcalde, Ferran Bel, i el regidor de la Festa, Domingo Tomàs, han fet este migdia una primera valoració de l'edició que avui acaba. Bel ha destacat que “este és l'any en què la Festa del Renaixement més ha crescut a nivell d'espai, portant ambients en zones fins ara poc freqüentades pel públic”, segons exposa una nota de premsa de l’Ajuntament. Això ha permès esponjar les artèries habituals i facilitar els desplaçaments entre els diferents barris de la ciutat. En este sentit, el regidor de Festes ha valorat el fet que una part important del públic ha optat per fer una visita circular dels diferents espais, flanquejant el castell entre el Rastre i Remolins, contribuint d'esta manera a una millor distribució del públic pels diferents ambients del segle XVI. Entre les novetats de la Festa, que es pretén consolidar de cara a properes edicions, hi ha el canvi d'emplaçament de l'espectacle dels Quicos ‘La Taverna d'Enrico’, en la mesura que ha permès una millor accessibilitat al públic en general, i la nova taverna del Sirgador, a l'embarcador fluvial, que ha absorbit una part dels visitants durant les hores nocturnes.