Modificat el POUM de Xerta per ampliar els terrenys i els usos d'un hotel de luxe

S'inclou en l'àmbit de l'hotel uns 1.800 metres quadrats dels seus propis jardins i aparcaments | L'hotel Villa Retiro es troba en un edifici modernista del segle XIX catalogat com a bé d'interès cultural

Fotografia de l'hotel de cinc estrelles Villa Retiro, amb l'aparcament i els jardins en primer pla
Fotografia de l'hotel de cinc estrelles Villa Retiro, amb l'aparcament i els jardins en primer pla | Google Street View
ACN
19 de juliol del 2016
Actualitzat a les 23:00h
La Comissió Territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) ha aprovat, este dimarts, la modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Xerta per ampliar l'àmbit de l'hotel Villa Retiro. La modificació, que ha impulsat l'Ajuntament de Xerta, reconeix "la realitat existent" i inclou en l'àmbit de l'establiment 1.850 metres quadrats de l'extrem sud-oest de la finca, on se situa part del jardí i l'aparcament del complex. També s'ha aprovat una nova qualificació de la zona de serveis privats per regular els paràmetres d'ordenació de la finca, com preveu el Pla especial urbanístic hoteler de Villa Retiro. S'accepten així els usos de sala de ball i els usos educatius. Actualment, existeix una sala de festes per a esdeveniments socials i, en els propers mesos, començarà a funcionar la nova escola de cuina.

L'hotel es troba al camí dels Molins, al nord-est del municipi. Va ser construït entre els anys 1879 i 1882, en estil modernista-colonial, en una finca propietat de la família d'indians Martí. Està catalogat com a bé cultural d'interès local (BCIL) i des de l'any 2006 acull un hotel de cinc estrelles que compta amb nou habitacions i un restaurant guardonat amb una estrella Michelin. La finca, de 16.984 metres quadrats, té uns jardins amb arbres i plantes portades de l'Amèrica del Sud pels antics propietaris, així com una gruta i un llac. Està previst que este mes de setembre obra també una escola de cuina.

Cap de les modificacions aprovades per la CUTE este dimarts implica un increment del sostre edificable de l'hotel, sinó que s'aclarix i concreta el que ja existix i el que es preveu en el plantejament vigent.
 

Imatge de satèl·lit dels terrenys de l'hotel Foto: GoogleMaps