L’Eurocambra manté obertes les denúncies contra el Castor i demana explicacions a la CE, el BEI i el govern espanyol

Els representants de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia tornen “molt satisfets” de la seva compareixença al comitè de Peticions

La portaveu de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, en la seua compareixença d'esta tarda.
La portaveu de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, en la seua compareixença d'esta tarda. | ACN
ACN
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:53h
El comitè de Peticions de l’Eurocambra ha decidit avui dimecres mantenir obertes les reclamacions presentades per la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia sobre el projecte del magatzem de gas Castor. “Estem molt satisfets perquè les nostres peticions no es tanquen”, ha explicat la portaveu de la plataforma, Cristina Reverter, que ha destacat que des de l’Eurocambra “es demanarà informació” al Banc Europeu d’Inversions, la Comissió Europea i el govern espanyol sobre el Castor i la indemnització posterior. “Creiem que ha estat una ajuda d’estat encoberta amb una macroindemnització injusta i que no ha de repercutir en les butxaques dels ciutadans”, ha destacat.

Coincidint amb el mateix dia que el comitè de Peticions ha aprovat un informe reclamant la retirada del pla de conca de l’Ebre, els representants de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia han comparegut també al Parlament Europeu i confien que el seu cas puga anar “en una línia semblant”. 

Reverter ha destacat que els partits catalans a l’Eurocambra, excepte el PP, tenen “la mateixa línia d’actuació” en la qüestió del Castor, i ha destacat que això ajuda el seu cas. Després que en el passat Europa no acceptés les queixes de la plataforma i “no escoltés” els riscos mediambientals que es veien en el projecte, ara manté oberta la investigació i reclama explicacions centrant-se, sobretot, en els possibles ajuts d’estat il·legals. “Tornem a Europa en un segon intent perquè és un projecte que ha estat avalat o finançat parcialment pel BEI”, ha destacat Reverter. 

Els eurodiputats Ramon Tremosa (PDC), Josep Maria Terricabras (ERC) i Ernest Urtasun (ICV) han defensat al comitè la necessitat d’investigar la indemnització del projecte Castor, que han denunciat que repercutirà en els ciutadans, i han criticat, també, que el BEI no puga tenir fins el 2017 el seu informe sobre el cas Castor.