L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar es personarà com a acusació particular en el procés sobre el cas Efial

L'equip jurídic del consistori recomana esta opció per buscar la reparació dels danys i indemnització per perjudicis

Un agent de la Guàrdia Civil surt de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar el passat 5 de juliol
Un agent de la Guàrdia Civil surt de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar el passat 5 de juliol | Marsa J.
Redacció
11 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:31h
L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar es personarà com a acusació particular en el procés judicial que seguirà a les detencions i investigacions ordenades pels jutjats del Vendrell relacionades amb el cas Efial i que ha acabat amb l'exalcalde Andreu Martí a la presó.

En un comunicat de premsa, l'Ajuntament informa que l'equip de govern va demanar un informe als serveis jurídics municipals després de l'escorcoll que va dur a terme la Guàrdia Civil al consistori i l'empresa pública La Cala Gestió. La possibilitat que el consistori puge sortir perjudicat per la trama corrupta relacionada amb el cobrament de comissions i contractacions irregulars, entre altres, que havia establer Efial amb l'Ajuntament calero, ha motivat esta acció per part de l'actual govern d'ERC i Compromís per la Cala. En resposta, els serveis jurídics consideren com a "opció més recomanable", tot i no conèixer l'abast final dels fets investigats, que l'Ajuntament es persone com a acusació particular "a la recerca de reparació de dany i indemnització de perjudicis".

L'Alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha defensat la participació de l'Ajuntament com a acusació particular perquè "entenem que hi ha gravetat en els fets ocorreguts els darrers anys i perquè és una manera de defensar la institució". L'alcalde ha signat avui un decret d'alcaldia recollint esta decisió i pròximament es donarà compte en sessió plenària i es nomenarà un advocat.