Guia del Festival Deltebre Dansa 2016 per a neòfits en les arts escèniques

Entre l'11 i el 24 de juliol el festival programarà més de 40 espectacles gratuïts de dansa i circ contemporani

Redacció
08 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:56h
Enguany lènvelat es trobarà al parc del Riu, envoltat de tot tipus de serveis
Enguany lènvelat es trobarà al parc del Riu, envoltat de tot tipus de serveis | Arxiu
L'11 de juliol Deltebre es convertirà durant dos setmanes en la meca de les arts escèniques per on passaran, 160 professionals i estudiants de totes les disciplines i de 55 nacionalitats diferents per participar al Festival Deltebre Dansa. Un any més, el festival oferirà la millor formació en dansa i circ contemporani a través de cursos, tallers i conferències impartits per 17 professors, tots ells reconeguts ballarins i coreògrafs.

Però, també com a cada edició, el festival s'obre al públic per oferir una programació d'espectacles de la més alta qualitat, de la mà d'artistes nacionals i internacionals. L'anterior edició es va tancar amb 12.000 visitants, una xifra que confirma que Deltebre Dansa està obert per a tota classe d'audiències i que no cal ser un expert en la matèria per deixar-s'hi caure les properes dos setmanes i gaudir de qualsevol dels 48 espectacles gratuïts programats. Així doncs, què podrem trobar al Deltebre Dansa 2016?

Espectacles, menjar i bon ambient a la vora del riu
Enguany els organitzadors de Deltebre Dansa han separat els dos àmbits del festival, la formació i els espectacles. La zona que acollirà el públic estarà al parc del Riu i serà molt més que un escenari. El recinte comptarà amb una zona on menjar i beure, el Food Street, que oferirà un ampli ventall gastronòmic. També hi haurà un baret i una zona de relax a l'ombra de les mores. L'escenari principal serà un envelat amb 900 localitats, aire condicionat i totalment equipat per al desenvolupament dels espectacles. A fora, hi haurà un altre escenari per a les actuacions musicals i una pantalla perquè aquells que s'hagen quedat sense entrada puguen seguir les funcions en directe.

L'envelat del parc del Riu trobareu una trentena d'espectacles de dansa i circ contemporani que podeu consultar aquí. Tots ells són gratuïts; per tant, recordeu de reservar l'entrada. Ho podeu fer amb antelació o el mateix dia de l'espectacle (en línia a partir de les 9 h i en taquilla des de les 20 h).

Funcions escampades per Deltebre
El dimarts 12 el festival prendrà els carrers de Deltebre amb la primera Nit d'Espais Alternatius. S'han programat 10 espectacles al llarg de la nit en quatre localitzacions diferents: l'església de l'Assumpció, la plaça dels Sequers, la cruïlla de l'avinguda Germans Carsí amb el carrer Príncep i l'Embarcador Garriga. La proposta pretén apropar a la gent una mostra de diferents disciplines de les arts escèniques. Per exemple, hi haurà un espectacle de flamenc, un altre de cant japonès, diverses funcions de dansa i poesia...

Consulteu aquí les funcions i seues corresponents localitzacions.
 

L'espectacle de flamenc 'A pie de calle' serà una de les actuacions de la 1a Nit d'Espais Alternatius Foto: Cedida



Un espectacle de circ amb pretext solidari
Al llarg de la nit del divendres 15, tindrà lloc la Nit Solidària i del Circ. Serà una de les cites més esperades del festival, i consistirà en una gran recollida solidària d'aliments i una programació de nou espectacles de circ contemporani en format de cabaret. La funció estarà presentada per l'actriu Itziar Castro i comptarà amb dos actuacions ebrenques: la de el cor LaBinota, que va participar en el concurs Oh Happy Day, de TV3, i la de Nassim i Nayara, dos germans units per la dansa amb una història de superació al darrere que vam poder conèixer en la darrera edició del TEDxAmposta.

Cursos i tallers per a iniciar-se en les arts escèniques
I per si no en teniu prou amb gaudir com a públic, sempre us podeu apuntar als cursos i tallers que Deltebre Dansa organitza. L'any passat s'hi van apuntar 450 persones i, segons els organitzadors, s'està convertint en un dels elements més sol·licitats del festival. A les classes de dansa contemporània, Bollywood i dansa en família, s'afegix un taller de percussió corporal.

Consulteu aquí com participar-hi.