El grup municipal de CDC a l’Ametlla de Mar es desmarca «de qualsevol trama corrupta»

Convergència exposa que “si l'exalcalde ha fet algun acte il·lícit d’enriquiment personal esperem que caiga sobre ell tot el pes de la justicia”

Un agent de la Guàrdia Civil, custodiant la vivenda de l'exalcalde Andreu Martí, a L'Ametlla de Mar.
Un agent de la Guàrdia Civil, custodiant la vivenda de l'exalcalde Andreu Martí, a L'Ametlla de Mar. | Sofia Cabanes
Redacció
05 de juliol del 2016
Actualitzat a les 20:18h
El grup municipal de CDC a l’Ametlla de Mar s’ha volgut “desmarcar de qualsevol trama corrupta, vinga d’on vinga”, poques hores després que la Guàrdia Civil haja irromput a l’Ajuntament del municipi per recabar informació sobre les relacions establertes durant l’alcaldia del convergent Andreu Martí –que ha estat detingut- i l’empresa consultora Efial.

En un escarit comunicat difós a través de les xarxes socials, CDC resumix en quatre punts les seues consideracions sobre este cas que, apunta, “esquitxa directament a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar”.

En el primer punt, Convergència apunta que “l’enriquiment personal amb diners públics és detestable i per tant, condemnem qualsevol pràctica de corrupció que s’hagi pogut produir”. Concretament, exposa que “si l'exalcalde ha fet algun acte il·lícit d’enriquiment personal esperem que caiga sobre ell tot el pes de la justicia”, i puntualitza entre parèntesi: “qui la fa que la pagui”.

Finalment, CDC afirma que “és una pena que este tema malmeta la imatge del nostre poble” i es posa a disposició “de l'equip de govern per qualsevol cosa que puga necesitar”.

El comunicat ha suscitat diversos comentaris a les xarxes socials, entre ells aludint a qui ocupava la responsabilitat de regidor d’Urbanisme en el temps en que es va contractar l’empresa Efial –en referència a l’actual regidor Joan Pere Gómez-. CDC recorda en successius comentaris que “el regidor d'urbanisme era un simple vocal sense firma i sense cap influència al consell d'administració de la Cala Gestió”, demana que no s’acuse sense sentit i nega estar al corrent de res. “Si ell ho ha fet haurà de respondre davant la justícia, però ningú sabia res, ningú”, exposa CDC en una de les respostes.

Durant la tarda ha anat creixent l'espectació al voltant de la vivenda de l'ex alcalde Andreu Martí, on s'han concentrat els mitjans de comunicació a l'espera que puga arribar l'ara detingut, acompanyat de la Guàrdia Civil, per recollir més documentació.