Finalitzades les obres per millorar la circulació a l'entorn de la llotja de La Ràpita

Ports de la Generalitat inverteix 133.000 euros en una reordenació dels vials, les zones d'accés i els aparcaments que facilitaran el treball de distribuïdors, pescadors i peixaters

Les obres dels vials al voltant de la llotja milloraran el desenvolupament de la seua activitat comercial
Les obres dels vials al voltant de la llotja milloraran el desenvolupament de la seua activitat comercial | Cedida
Redacció
04 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:18h
Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres d’urbanització de l’entorn de la llotja al port de La Ràpita. Una actuació destinada a regular i redistribuir la mobilitat de la dàrsena pesquera, impulsar l’eficiència de les operacions comercials del peix i potenciar la integració de la llotja amb la vila. Esta obra, que estava inclosa al Pla d'inversions 2014-2017 de Ports,ha tingut un cost de 133.240 euros i s'ha executat en dos mesos.

L’activitat pesquera de Sant Carles de la Ràpita, una de les més importants de Catalunya, genera grans fluxos de mobilitat al voltant de la llotja, on s’ubica la zona de càrrega i descàrrega i distribució del peix. En este espai, els accessos i l’organització viària esdevenen fonamentals, ja que coincideixen els vials interns del port amb espais de treball, amb un gran fluix de vehicles propis de l’activitat i zones d’aparcament. En estes zones de treball, es generen cada tarda trànsits paral·lels entre vehicles dels peixaters, distribuïdors i pescadors i els autobusos dels visitants.
 
Regular la circulació rodada
La urbanització ha comprès l’ordenació dels diferents vials i rotondes d’accés per regular la circulació i la segregació dels fluxos de mobilitat de la zona. La nova ordenació ha permès delimitar la zona d’estesa de les xarxes pesqueres, els passos de vianants, els accessos i les àrees d’aparcament. S’han delimitat tres espais d’aparcament per a vehicles en general, vehicles de peixaters, grans camions i autobusos.
 
Per distingir les zones de treball, s’han utilitzat diversos paviments i pilones de diferent tipologia. L’actuació s’ha completat amb una nova senyalització horitzontal i vertical de l’espai. També s’ha instal·lat una nova xarxa d’evacuació d’aigües pluvials.
 

Foto: Cedida