L'Hospital Comarcal d'Amposta estrena una àrea específica per atendre les urgències pediàtriques

12 metges i 12 enfermeres reben formació específica davant les dificultats per cobrir la plaça de pediatria | L'il·lustrador ampostí Hernán en H ha cedit desinteressadament els dibuixos que decoren l'espai

Les parets de la nova àrea de pediatria han estat decorades per l'il·lustrador ampostí Hernán en H.
Les parets de la nova àrea de pediatria han estat decorades per l'il·lustrador ampostí Hernán en H. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
29 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:12h
L'Hospital Comarcal d'Amposta estrenarà este divendres 1 de juliol, l'àrea d'atenció pediàtrica dintre del servei d'Urgències. Es tracta d'una zona específica, annexa a l’àrea d’Urgències, amb una consulta de visita i un box dedicat als pacients més menuts.  A més, també s'ha habilitat una sala d'espera i un circuit d'admissions específic per a l'àrea d'atenció pediàtrica. Totes estes àrees presenten una decoració especial, amb dibuixos creats expressament per l'il·lustrador ampostí Hernan en H, que ha col·laborat de forma desinteressada. Totes les il·lustracions, que es troben al llarg de parets i passadissos representen les aus del Delta vistes des del particular estil de l’il·lustrador ampostí:  “És una satisfacció poder treballar per la ciutat, amb projectes d'aquest tipus", ha dit Hernan, qui també ha decorat la zona de consultes externes de pediatria.

“Volem donar una millor qualitat d’atenció. És un guany i un motiu d’orgull. Tots sabem que els serveis d’Urgències són complicats, per això tot el que siga posar empatia és la nostra obligació”, ha destacat el director de l’Hospital, Josep Saà.

El projecte naix d’una moció aprovada a l’Ajuntament que demanava disposar d’un pediatra al servei d’urgències.  "Vam obrir una oferta de treball per cobrir una plaça de pediatra per urgències, però va quedar deserta", ha assenyalat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, que ha constatat “la dificultat de trobar pediatres al mercat laboral actual”. Davant d’este fet es va optar per formar el personal mèdic (12 metges) com el d'infermeria (12 infermers) del servei d'urgències per atendre les patologies urgents pediàtriques.

Anualment l’Hospital Comarcal d’Amposta rep 35.000 urgències. D’estes, 6.000 són de pacients pediàtrics (fins 14/15) i menors de 7 anys en són 3.000. En els casos en què es presenten complicacions patològiques importants, els pacients són derivats a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.