La XXIII Mostra de Jazz de Tortosa inclourà els mítics Spyro Gyra entre els 28 concerts programats

Una de les bandes de jazz amb més èxit compartirà cartell amb Mambo Jambo, Ignasi Terraza trio & Luigi Grasso i la Tortosa Big Band entre altres

Els Spyro Gyra provenen de Buffalo i són una de les bandes de jazz més reconegudes
Els Spyro Gyra provenen de Buffalo i són una de les bandes de jazz més reconegudes | Cedida
Redacció
28 de juny del 2016
Actualitzat el 01 de juliol a les 19:07h
10 milions de discos venuts i vuit premis Grammy avalen el nivell del cap de cartell de la XXIII Mostra de Jazz de Tortosa, Spyro Gyra. La banda americana començarà a la capital ebrenca la seua gira europea amb el concert de cloenda de la mostra, que serà el 9 de juliol a l'Auditori Felip Pedrell. Al seu costat hi destaquen les actuacions de la Tortosa Big Band en el concert inaugural, el de Ignasi Terraza trio & Luigi Grasso, habituals de la mostra, i de Mambo Jambo, una de les bandes de jazz nacionals amb més projecció.

En total, esta edició de la mostra portarà fins a 28 actuacions, la majoria gratuïtes. A banda de la programació estrictament musical, la Mostra ha organitzat altres activitats complementàries. Per una banda, la XIII edició de les Jornades de Cuina Cajún, on es barregen les gastronomies de l'Ebre i el Mississipí. I per l'altra, a Tapes i Jazz al Mercat es podran gaudir de tapes i la millor música 'dixie' càrrec de Xalecos Street Jazz Band el divendres 8.

La programació d’este any també es completa amb diverses actuacions dels grups seleccionats dintre de la X edició de l'Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. L’objectiu d’este certamen és fomentar la participació a la Mostra de nous solistes o grups de jazz residents als Països Catalans, i una plataforma per promoure artistes poc coneguts.
 
La Mostra de Jazz de Tortosa s’inclou dins de la programació musical estable de la ciutat. En les vint-i-dos edicions anteriors, han actuat artistes de prestigi internacional com Chick Corea, Michel Camilo, Yellowjackets, Marcus Miller, Soulbop Band (amb Bill Evans i Randy Brecker), Pedro Iturralde, Arturo Sandoval, Tete Montoliu, Chucho Valdés, Mezzoforte, Avisai Cohen o Paquito D’Rivera entre d’altres.

Consulta aquí la programació completa.