Els animalistes aporten més vídeos per sustentar la seua lluita contra el bou embolat

L'entitat demana la modificació de la llei i que les modalitats d'embolats i capllaçats siguen abolides

Redacció
27 de juny del 2016
Actualitzat a les 22:29h
1200_1467051192play_1467051133
1200_1467051192play_1467051133 | Cedida


Després de la festa reivindicativa que han celebrat aquest diumenge les penyes taurines de les Terres de l’Ebre a Sant Jaume d'Enveja per recaptar fons per a la lluita jurídica en favor de la festa, avui l'entitat animalista Anima Naturalis ha aportat noves imatges per mostrar el tracte als bous embolats i sustentar la seua lluita contra esta modalitat. “El que presenciem no escapa de la normalitat d'aquests espectacles, per això insistim que la llei ha de ser modificada urgentment i les pràctiques amb foc i cordes abolides per sempre, com està succeint en altres llocs”, diu Aïda Gascón, directora de AnimaNaturalis a Espanya. 

Les imatges van ser preses el cap de setmana passat en el mateix recinte de Sant Jaume d'Enveja on diumenge l’Agrupació de comissions i penyes taurines va celebrar l'acte reivindicatiu. Dissabte a la mitjanit, les activistes de AnimaNaturalis van filmar un concurs d’emboladors amb la pretensió de  “fiscalitzar el compliment del reglament taurí”, afirma l’entitat en un comunicat. Segons assegura, “les imatges obtingudes demostren que no importa quan d'expert se sigui en l'art de calar foc a les banyes d'un bou, els errors solen passar i sempre els paga és l'animal”.

Així, en un dels vídeos difosos per AnimaNaturalis, es pot veure com la pota d'un bou queda enganxada a la corda que s'utilitza per controlar-lo. Immediatament, desenes d'afeccionats tracten de bloquejar la visibilitat del que, a ulls de l’organització “era un acte de crueltat”, sosté, afegint que “causava sofriment al toro”. La situació, amb el bou enxangat, segons les imatges es perllonga durant més de 7 minuts, “tot i que el temps reglamentari del concurs era de 30 segons”, exposen les animalistes. “A més, un dels aparells no estava ben substentat a la banya i la bola de foc va caure enfront dels ulls i morro del bou”, afirmen. En altres vídeos de la mateixa nit, es mostra com un altre bou va quedar embolicat amb la corda durant més de 6 minuts i un altre on el toro intenta apagar les boles de foc.

AnimaNaturalis relata també nous moments de tensió quan el públic les va esbroncar i va demanar que se n'anessen de la plaça. “Els membres de la comissió de festes de l'Ajuntament van aconseguir calmar els ànims i evitar que es repetissin situacions de violència com les de Mas de Barberans”, subratllen.