La CUP Deltebre entra una instància a l'Ajuntament per rebre documentació sobre el Consorci d'Inversions Públiques

El Consorci està format per l’Ajuntament de Reus, Tortosa, Amposta i Deltebre

Façana de l'Ajuntament de Deltebre.
Façana de l'Ajuntament de Deltebre. | Cedida
Redacció
22 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:53h
La CUP Deltebre ha presentat una instància a l'Ajuntament de Deltebre sol·licitant tota la documentació existent sobre el Consorci d'Inversions Públiques format per l’Ajuntament de Reus, Tortosa, Amposta i Deltebre. Amb esta petició es pretén compilar la informació de què puga disposar l’Ajuntament de Deltebre per poder remetre-la al jutjat núm. 3 de Reus, que investiga este Consorci en l marc de la instrucció del cas INNOVA.

En el Ple Municipal del passat dimarts 7 de juny, la CUP Deltebre va instar l'Ajuntament a remetre al jutjat número 3 de Reus tota la documentació que tingués en referència al Consorci d'Inversions Públiques i, al mateix temps, n'exigí la dissolució. En resposta, la CUP recorda en un comunicat que l'alcalde Lluís Soler va suggerir que la formació podia demanar la documentació pertinent i enviar-la directament al jutjat.

De fet, el 10 d'abril de 2015, la CUP ja va entrar una instància a l'Ajuntament demanant l a informació sobre este Consorci, i va exposar aleshores que s’havia creat com a instrument financer per poder endeutar-se i tirar endavant obres en el sector sanitari. També va apuntar que “l’única activitat que ha tingut en els darrers anys han estat les reunions per discutir com dissoldre’l i com els diferents ajuntaments es repartixen l’endeutament”. A més, afegix, “hauria pogut servir presumptament perquè persones vinculades amb el cas INNOVA fessen inversions en l’àmbit sanitari”.

La CUP ja va preguntar, sense rebre resposta, sobre l'activitat del Consorci, el cost per a població, les possibles transferències de capital cap al Consorci, els seus estatuts i la seua regulació i els models de facturació, per analitzar “quins moviments de diners es van realitzar i qui se’n va beneficiar”.