Els procuradors catalans debaten a Tortosa sobre el futur de la Justícia

Durant la jornada es va homenatjar el degà de Col·legi de Procuradors de Tortosa, Federico Domingo, qui recentment ha rebut la Creu de Sant Raimon de Penyafort del Ministeri de Justícia per la seua trajectòria professional

per Redacció, Tortosa | 21 de juny de 2016 a les 18:06 |
Divendres va tindre lloc a Tortosa el ple trimestral del Consell | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, que integren els nou col·legis de procuradors catalans (Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Terrassa i Tortosa), va dur a terme divendres passat el seu ple trimestral al Parador de Tortosa. Durant la trobada a les Terres de l’Ebre, els representants de la procura catalana van debatre sobre el paper dels procuradors dels tribunals en la modernització de l’Administració de Justícia i van posar de manifest la voluntat del col·lectiu "d’assumir noves competències en l’àmbit de l’execució civil per tal de millorar els índexs de compliment de les sentències", segons explica este col·legi professional en una nota de premsa.

Durant la jornada, que va estar presidida pel president del Consell, Ignacio López Chocarro, es va homenatjar el degà de Col·legi de Procuradors de Tortosa, Federico Domingo, que recentment va rebre la Creu de Sant Raimon de Penyafort del Ministeri de Justícia per la seua trajectòria professional. Així mateix, el Consell va lliurar la Medalla d’Or a Xavier Fabregat per la seva tasca com a director de Modernització i Noves Tecnologies del Departament de Justícia.


El Procurador dels Tribunals és un professional liberal i independent, llicenciat o graduat en Dret, que garantix la igualtat de les parts en el procés judicial, a les quals representa de manera directa, voluntària, legal i tècnica. Actua en totes les jurisdiccions del Dret i participa en tot el 
procediment judicial, en el qual es responsabilitza d’agilitzar-ne els tràmits i d’oferir una comunicació objectiva i fidedigna sobre el seu desenvolupament.

 

Participació