La CUP Deltebre dona 800€ del sou de la seua regidora a un projecte social

L'entitat guanyadora del concurs és l'Associació de veïns de Jesús i Maria, pel seu projecte '10.000 batecs per la vida'

Membres de l'assemblea de la CUP Deltebre han fet entrega de 800 euros a un projecte solidari de l'associació de veïns de Jesús i Maria
Membres de l'assemblea de la CUP Deltebre han fet entrega de 800 euros a un projecte solidari de l'associació de veïns de Jesús i Maria | Cedida
Redacció
14 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:44h
La CUP Deltebre ha fet el lliurament, en acte públic, del premi de la primera edició del concurs "Retornem els diners al poble" a l'Associació de Veïns de Jesús i Maria per al desenvolupament del projecte 10.000 batecs per la vida, projecte destinat a recollir diners per a les famílies d'Aaron i Ramón, veïns de Deltebre, afectats per una malaltia cerebral.

Així va finalitzar este concurs solidari després d'un mes de votacions populars, on els ciutadans de Deltebre van poder votar entre tres projectes seleccionats prèviament per un jurat popular format per persones vinculades a diferents àmbits socials.

L'acte d'entrega del premi es va celebrar este dilluns al Casal de la Gent Gran de Deltebre. Va consistir en l'obertura de l'urna de votacions que recollia els 124 vots dels participants i en el recompte per part de la mesa. Així, l'Associació de Veïns de Jesús i Maria va obtenir 61 vots; l'Associació Deltarescat, amb el projecte d'esterilització d'animals de companya, va rebre 32 vots; i el projecte Lo Niu, de l'Associació Los Lliris, 29 vots.

Després de l'entrega del premi, els membres de l'Assemblea Local de la CUP a Deltebre van mostrar-se satisfets per la participació, conscients que era la primera vegada que es feia un concurs com este, no només a Deltebre sinó a les Terres de l'Ebre en conjunt. Així, segons va manifestar la regidora cupaire Dayana Santiago, "el teixit associatiu de qualsevol poble sorgix davant de problemes reals que no obtenen una resposta institucional".

La CUP Deltebre va confirmar que continuaran duent a terme este concurs, que esperen que es consolide durant els anys que dure el present mandat municipal. L'assemblea local de la formació anticapitalista va convocar este concurs adreçat a les associacions que presentessin projectes socials amb l'objectiu d'ajudar-les amb la donació de part del sou que percep la seua regidora Dayana Santiago, que cobra un 175 euros en concepte d'assistència als plens municipals.