Primer ple municipal del Govern CiU-ERC a Tortosa

El consistori aprova les noves tarifes de transport públic urbà | Cristina Girón pren possessió coma nova regidora de Joventut i Agermanaments

La nova regidora d'ERC, Cristina Girón, en la presa de possessió del càrrec.
La nova regidora d'ERC, Cristina Girón, en la presa de possessió del càrrec. | Ajuntament de Tortosa
Redacció
07 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:15h
El Ple ordinari del mes de juny de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar este dilluns al vespre les noves tarifes del transport públic urbà de viatgers, que seran vigents a partir del proper 1 de juliol. Entre les principals novetats destaca l'abaratiment de fins a un 46 per cent, en el cas de jubilats, pensionistes i/o majors de 65 anys amb ingressos inferiors a l'1,5 IRSC, i la rebaixa del bitllet senzill, que passa de costar 1,45 a 1 euro. La targeta multiviatge també inclou una rebaixa del 25% i la dels estudiants del 20%.
 
En l'apartat de propostes de grups municipals, el Ple ha aprovat dues mocions del PSC, una de suport a una llei d'aprofitament dels excedents alimentaris i una altra que demana sumar-se a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, xiquetes i xiquets destinats a la prostitució. Per contra, s'ha rebutjat la proposta conjunta de PSC i Movem demanant la cessió d'un espai a l'edifici del Carrilet a l'Associació de Jubilats i Jubilades i de Gent Gran del barri del Temple, així com la presentada per Movem per crear plans d'ocupació per fer front a l'atur i a la millora de la ciutat. Tampoc ha prosperat la iniciativa del PSC en relació al servei de manteniment del cementiri municipal.
 
El Ple d'avui d'este dilluns va començar amb la presa de possessió de Cristina Girón com nova regidora del grup municipal d'ERC, en substitució de Marc Puigdomènech, que va cessar el Ple passat. Girón assumirà les regidories de Joventut i Agermanaments. El Ple ordinari també va servir per visualitzar la composició del nou govern, després de la recent entrada dels quatre regidors d'ERC, que junt als 8 de CiU configuren l'actual equip de govern.