Movem Tortosa portarà al ple la creació d’un casal d’avis al Temple

La formació també durà a terme esta setmana una campanya per demanar la retirada del monument franquista

Redacció
23 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:26h
El grup municipal de Movem Tortosa ha registrat una moció que serà debatuda en el ple de juny que donarà resposta a la demanda ciutadana de més d’un miler de ciutadans que reclamen este equipament.

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha indicat que l’Ajuntament ha de fer costat al més d’un miler de veïns del barri del Temple que reclamen l’adequació d’un local com a espai per a jubilats en el barri del Temple. Cal recordar que d’unes setmanes ençà ha nascut un grup impulsor de jubilats d’esta zona de Tortosa que està recollint signatures.

En este sentit, Jordan ha recordat que, “si hi ha més de mil firmes recollides en molts pocs dies, és un senyal clar que esta és una demanda potent que l’Ajuntament no pot fer veure que no hi és”.

Per això, el portaveu de Movem Tortosa, ha anunciat que el seu grup municipal presentarà una moció en el proper ple perquè l’Ajuntament es comprometa a impulsar la construcció d’un casal de jubilats al barri, o si més no, que s’adeqüe un espai on este sector de la població es puga reunir per fer-hi activitats, com un embrió d’un futur casal. Cal recordar que el barri del Temple és un dels més poblats de la ciutat i actualment compta amb un número important de població de la tercera edat.

Campanya per la retirada del monument
Movem Tortosa dura a terme esta setmana una campanya amb material propi, especialment a les xarxes socials, on demana que els tortosins voten per la retirada del monument franquista amb tres arguments: donar una imatge de ciutat oberta de cara el territori i país, tancar per sempre les ferides que va significar la dictadura i convertir el monument, un cop retirat i museïtzat, en un actiu turístic al voltant de la guerra civil i la Batalla de l’Ebre tal i com s’està fent amb el COMEBE.