La fira del Llibre Ebrenc 2016 abordarà els usos i costums culinaris en la literatura

L'escriptora Coia Valls i el director de la col·lecció La Teca d'Onada Edicions, Juanjo Roda, protagonistes de la taula rodona moderada per l'Institut Ramon Muntaner

ACN
19 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:53h
La 13a edició del Llibre Ebrenc i el 9è Litterarum tindran lloc a Mòra d'Ebre entre el 27 i 29 de maig
La 13a edició del Llibre Ebrenc i el 9è Litterarum tindran lloc a Mòra d'Ebre entre el 27 i 29 de maig | Arxiu
Analitzar com a través de la literatura es poden conèixer els usos i costums culinaris d'èpoques diferents i d'espais territorials diversos, i com la cuina i el menjar es convertixen en protagonistes de pes de les trames de moltes històries escrites és l'objectiu que es marca la tretzena Jornada del Llibre Ebrenc 2016. Serà el diumenge 29 de maig i, com ja ve sent habitual, clourà l'edició d'enguany de la Fira del Llibre Ebrenc que té lloc durant este cap de setmana a Móra d'Ebre.

L'acte central de la jornada serà una taula rodona programada a un quart de dues de la tarda que moderarà la directora de l'Institut Ramon Muntaner, Maria Carme Jiménez, i en la qual intervindran l'escriptora tarragonina Coia Valls, autora de 'La Cuinera', una novel·la històric amb un component culinari molt present, així com el director de la col·lecció La Teca d'Onada Edicions, Juanjo Roda.

La iniciativa, que es duu a terme en el marc de la Fira des de l'edició del 2005, vol esdevenir un fòrum de debat i contrastació de punts de vista d'autors ebrencs amb els d'altres territoris de parla catalana per analitzar temes conjuntament i treure conclusions que ajudin a avançar el món professional del llibre a les comarques centrals dels Països Catalans. En anteriors edicions hi ha participat tàndems d'autors com Martí Gironell i Miquel Esteve, Andreu Carranza i Francesc Serés, Joan Barril i Jesús M. Tibau, entre d'altres.