Detinguts 4 homes a l'AP-7 al Baix Ebre quan intentaven cometre robatoris amb el mètode 'peruà'

Els van enxampar després de perseguir-los per un tram d'autopista quan intentaven fugir de la Policia conduint temeràriament

Redacció
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:38h
Els Mossos d'Esquadra han detingut 4 homes que intentaven cometre robatoris amb l'anomenat mètode 'peruà' a l'AP-7. La detenció es va produir el passat 11 de maig cap a les 12 del migdia quan una patrulla va presenciar com un turisme, que circulava sentit Barcelona, donava la volta a l'AP-7, a l'alçada de l'Ampolla aprofitant que la mitjana estava separada per cons a causa d'unes obres. En aquell moment els agents van començar a seguir el turisme direcció València, fent-li senyals perquè s'aturés, moment en el qual van iniciar una fugida amb una conducció temerària i fent cas omís de la Policia. Davant la perillositat per al trànsit, la patrulla va demanar reforços policials. A l'alçada de l'Aldea, un dels homes que viatjava al cotxe va saltar per escspar-se a peu, mentre que els altres van continuar la marxa. Pocs quilòmetres després, els Mossos els van detenir.

Acabada la persecussió, una patrulla dels Mossos d'Esquadra va trobar una parella de britànics als quals els hi havien punxat una de les rodes del seu turisme mentre éren a l'àrea de servei del Baix Ebre. Estos ciutadans també van informar als agents que havien vist dos homes caminant per la passarel·la amb actitud sospitosa, per la qual cosa se sospita que haurien pogut estar víctimes de robatori pel mètode peruà

Un cop completat el relat dels fets, els Mossos acusen els quatre detinguts, un d'ells amb nombrosos antecedents policials per fets similars, dels delictes de conducció temerària, gran risc per a la circulació, i furt en grau de temptativa, a més d'un per danys lleus.

Tots quatre, tres de nacionalitat romanesa i un alemanya, tenen edats compreses entre els 26 i 20 anys. Els detinguts van passar a disposició judicial del jutjat d'instrucció de guàrdia de Tortosa el 12 de maig que els va deixar en llibertat amb càrrecs.