Deltebre rellança Deltafira i potencia la seua vessant turística i gastronòmica amb una nova mostra d’àmbit ebrenc

Mescla, la nova cita gastronòmica de Deltebre, s’ubicarà a la plaça de l'EbreTerra i comptarà amb la participació de 30 restauradors de totes les Terres de l'Ebre

Cartell promocional de Mescla.
Cartell promocional de Mescla. | Cedida
Redacció
12 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:13h
Coincidint amb el 39è aniversari de la seua independència com a municipi, Deltebre rellançarà enguany la Deltafira. L’equip de Govern ha presentat esta nova versió del certamen, que se celebrarà entre els dies 19 i 23 de maig i que tindrà, com a principal novetat, la celebració de la nova Mostra Gastronòmica de les Terres de l’Ebre, Mescla.

En els últims 4 anys Deltafira havia quedat relegada únicament a la celebració dels actes lúdics i institucionals lligats a la celebració de la independència del municipi. “És llàstima, que amb els atractius turístics que tenim, haguéssem dixat perdre una fira que era un aparador per a la gent que ens visitava”, ha manifestat l’alcalde del municipi, Lluís Soler. Així, el govern municipal ha apostat pel rellançament d’este esdeveniment basat en 5 eixos:  gastronòmic, comercial, cultural, lúdic i institucional.

En este sentit, la gran aposta d’esta nova Deltafira, serà la celebració de la mostra gastronòmica Mescla, que s’ubicarà al centre EbreTerra. En este certamen, que se celebrarà entre el 20 i el 23 de maig, es podran degustar els plats de gairebé una trentena de restaurants de totes les Terres de l’Ebre maridats amb els vins de la Terra Alta i cerveses artesanes. A més, es faran demostracions de cuina en directe, tallers i xerrades relacionades amb els productes i la cuina del territori. Precisament, una de les premisses de la mostra és que tots els plats presentats s’elaboraran únicament amb producte ebrenc.  Viure i sentir el paisatge de les Terres de l’Ebre i fer-ho posant en valor els productes agroalimentaris autòctons i la seua relació amb l’entorn, serà l'eix temàtic d'este nou esdeveniment.

L’entrada serà lliure i els tastos es podran fer adquirint tiquets de 5 degustacions (3 de menjar i 2 de beguda) a un preu de 7€. A més hi haurà una nodrida representació d’estands amb empreses que oferiran activitats de turisme experiencial i allotjaments. A hores d’ara, ja hi ha més de 90 empreses que hi participaran. Dilluns, la jornada es dedicarà únicament a professionals. “Estem molt contents per la implicació i participació i il·lusió que ha generat la preparació de Mescla. Esta mostra és una gran oportunitat per a donar un impuls al municipi i per a ensenyar el bo i millor de les Terres de l’Ebre”, ha manifestat per la seua banda, la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultura, Anna Giménez.

Mescla es va presentar la setmana passada al Mercat de la Boqueria de Barcelona i va comptar amb la participació del xef del Restaurant Les Moles, Jeroni Castells, el xef del Restaurant de l’Hotel Villaretiro, Fran López, el president del CRDO de la Terra Alta, Joan Arrufí, i altres productors i restauradors del territori.

Agenda àmplia d'activitats
En el marc del cinc àmbits esmentats anteriorment (gastronòmic, comercial, cultural, lúdic i institucional) Deltafira planteja un cap de setmana amb esdeveniments per a tota la família. Un dels actes centrals serà la renovada Gala dels Quintos i Quintes el divendres al Casal d’Esports “Lo Salat”. Un acte que, a partir de l’opinió de la ciutadania en els pressupostos participatius, i tal i com ha manifestat el regidor de Joventut, Carlos Serra, “es presenta totalment diferent i obert a la ciutadania”. En el transcurs de la vetllada s’escollirà, per votació, la Reina de Deltebre 2016, les dames d’honor i el Míster, així com la Reina Infantil i el Fadrinet.
 
Les tradicions també tindran el seu espai amb l’exhibició de gossos de mostra, que comptarà amb la participació dels millors ensinistradors de gossos de caça d’àmbit nacional. Alhora, s’ha de destacar l’exhibició de gossos d’atura a càrrec de Jordi Muxach, qui estat campió d’Espanya i Europa en esta categoria.  La DeltaFira també comptarà amb dues exposicions que la ciutadania podrà visitar: “Deltebre I. La història d’un naufragi” i el Concurs de Fotografia de les Terres de l’Ebre. Les dues a l’Ajuntament de Deltebre.