Actyma reclama presència policial a tots els correbous

L'entitat rebutja l'acord de facilitar un espai per enregistrar imatges o fotografiar els bous

Redacció
07 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:53h
L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actyma) ha reclamat “assignar patrulles policials a tots els correbous, o que no se celebren aquests espectacles”, com a “fórmula” per evitar que es produeisquen fets de violència entre partidaris i detractors. En un comunicat emés avui, ha avança que no acatarà “la submissió presumptament dictatorial del govern, penyes i consistoris que pretenen obligar a gravar els correbous on s'indique”. Malgrat esta afirmació, esta mesura de facilitar espais per gravar acordada pel Govern, Ajuntaments i Penyes i Comissions Taurines és voluntària, segons es va explicar després de la reunió de divendres, i no obligatòria.

Amb tot, Actyma recorda que “aquests espectacles són públics i com a tals qualsevol ciutadà (sigui animalista o no) té el dret d'escollir el lloc que li plagui per treure imatges, sense ser identificat ni fiscalitzat per ningú”. Els organitzadors i controladors d'aquests espectacles, sosté, “han de cenyir-se a les funcions designades per la Llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació dels festes tradicionals amb bous: “Vetllar per l'ordre i seguretat dels participants” i recorda que només la Policia Administrativa podria obligar a qualsevol a identificar-se.

Els activistes de Actyma, anuncien, no se separaran del públic “per sotmetre's a una graderia destinada per un acord dels qui semblen presumptament ser el ‘Tercer Reich’ (Govern als Terres de l’Ebre), la ‘Gestapo’ (Ajuntaments) i la ‘SS’ (penyes i comissions taurines)”. Finalment, recorda que “no es pot arribar a acord algun sense consensuar-ho amb la part interessada a gravar i prendre imatges per comprovar si es compleix la llei, i per a això, els activistes tenen la llibertat de moure's segons creuen convenient i necessari”.