La Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre es promocionarà a través d'un nou web

El portal "Ebrebiosfera.org" pretén organitzar de manera pràctica totes les activitats i paisatges relacionats amb els espais naturals de les Terres de l'Ebre

Captura de pantalla del nou portal web ebrebiosfera.org
Captura de pantalla del nou portal web ebrebiosfera.org | Arxiu
Redacció
20 d'abril del 2016
Actualitzat a les 11:35h
Senderisme, rutes en bicicleta o en cotxe, escalada, submarinisme, cursa, hípica o surf són algunes de les activitats que des d'este dimarts es poden trobar organitzades i detallades en el nou portal web de la Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre. A través d'un mapa interactiu, el web proposa un centenar rutes turístiques que els visitants poden realitzar als diferents espais naturals de la Reserva de la Biosfera (el Delta de l'Ebre, els Ports i la Serra de Cardó). També inclou un índex de poblacions, punts d'informació turística i d'empreses que potencien les activitats tradicionals i l'economia sostenible. A més, pròximament, inclouran informació sobre els paisatges, el patrimoni històric i cultural de les Terres de l'Ebre i també comptarà amb una versió app per mòbils i tauletes.

La presentació va tenir lloc este dimarts a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, el seu President, Dani Andreu, assegura que el web forma part d'un seguit actuacions incloses en el projecte "Xarxa Ebre Biosfera", que té com objectiu fomentar el turisme en el marc de la Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre. Este pla d'inversions en infraestructures ha estat dotat d'un pressupost de gairebé 800.000€ finançat per la Direcció General de Turisme de la Generalitat i la Diputació de Tarragona i que, com ha subratllat Andreu, es tracta d'una aposta que és "generalitzada per les quatre comarques i el seus diferents tipus de turisme".

Les Terres de l'Ebre van rebre la distinció de Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO l'any 2013. Les Reserves de la Biosfera són territoris representatius de diferents hàbitats del planeta que tenen l'objectiu d'harmonitzar la conservació de la diversitat biològica i cultural i el desenvolupament econòmic i social a través de la relació de les persones amb la natura. En este cas, la Reserva de la Biosfera també actua com a marca turística i de segell de qualitat per a empreses i productes que demostren compromís amb el territori i la sostenibilitat ambiental.