Captar talent futbolístic i transformar-lo en una oportunitat: Juanjo Rovira serà ponent al TEDxAmposta

Nomenat recentment millor dirigent professional del 2015 per l'Associació Catalana de Dirigents de l'Esport, este ebrenc s'incorpora a l'elenc de noms que va anunciant l'organització de l'esdeveniment

Juanjo Rovira, de Bítem, és un dels ponents convidats al TEDxAmposta que tindrà lloc el 7 de maig.
Juanjo Rovira, de Bítem, és un dels ponents convidats al TEDxAmposta que tindrà lloc el 7 de maig. | Cedida
Sílvia Berbís
15 d'abril del 2016
Actualitzat el 18 d'abril a les 10:35h
Fa escassament dos mesos va ser reconegut per l’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport com a millor dirigent professionat de l’any 2015. Un títol que se suma a altres premis aconseguits pel seu exemplar treball i darrere dels quals hi ha faena intensa i encertada i els anys de dedicació que calen per caminar pel sender d’una excel·lència ja assolida. Només així es pot conduir un torneig de futbol base, el MIC (Mediterranean International Cup), fins convertir-lo en el més prestigiós del món. Amb esta presentació com a punta de l’iceberg de les seues credencials, arribarà al TedxAmposta un ebrenc, Juanjo Rovira, el nou nom que ha revelat l’organització com a ponent de l’edició que tindrà lloc el pròxim 7 de maig a l’auditori de la Lira Ampostina.

Després de la doctora en neurobiologia Mara Dierssen, de la investigadora en biomedicina Elisabet Prats i de la reportera Dorothée Adam, s’incorpora el primer home i també el primer ebrenc a l’elenc de ponents d’una edició que, com les anteriors, promet posar sobre la taula molts coneixements, reflexions i debats. Juanjo Rovira, nascut a Bítem, empresari compromès amb el territori i amb la societat, com a director del MIC gestiona un torneig que enguany ha reunit més de 250 equips de 40 països dels 5 continents.  A part del MIC, també és director de Danone Nations Cup, Danone World Cup, Nike Premier Cup i Nike Camp, entre altres esdeveniments.

També forma part de la Fundació Esport Solidari Internacional i és director tècnic del programa de captació de jugadors, Aspire Football Dreams dependent de l’Acadèmia Aspire de Qatar, fet que el porta a viatjar pel 3r món captant talent per a donar-los als menuts una oportunitat.
Inicià la seua carrera professional com a professor d’educació física i va passar a ser professor de l’Escola d’Entrenadors de la Federació Catalana de Futbol, on va arribar a ser segon entrenador de la Selecció Catalana amb Pere Gratacós. Té el títol d’entrenador UEFA Pro, ha cursat un MBA per la URV i no ha parat de formar-se contínuament. És professor de l’assignatura de Direcció d’Equips als cursos d’entrenadors de Futbol que organitza el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana de Futbol, a més de directiu del Comitè Tècnic d’Entrenadors de la Federació Catalana de Futbol i membre del Consell Assessor de l’Esport Català.