Dos cuiners ebrencs amb estrella Michelin impartixen seminaris de creativitat culinària

Programats pel Consell Comarcal del Baix Ebre, els seminaris volen fomentar la innovació entre els restauradors professionals de la comarca

El primer seminari començarà al maig i el segon a l'octubre.
El primer seminari començarà al maig i el segon a l'octubre.
Redacció
05 d'abril del 2016
Actualitzat el 06 d'abril a la 13:01h
Dos cuiners amb estrella Michelin, Fran Lopez i Jeroni Castell, i la prestigiosa cuinera Margaret Nofre, impartiran els Seminaris de Creativitat Culinària amb producte de proximitat que ha programat el Consell Comarcal del Baix Ebre per fomentar la innovació entre els restauradors professionals de la comarca. Esta nova acció, que s'inclou dins el projecte Baix Ebre Avant, consta de dos seminaris gratuïts amb què es pretén dinamitzar el sector de la restauració des de l'aspecte creatiu. L'objectiu és aconseguir actualitzar la cuina marinera i la cuina tradicional de les Terres de l'Ebre a través de noves tècniques de cocció i presentacions més innovadores, alhora que es posa en valor el producte de proximitat.

El primer dels seminaris dedicat als productes del mar i titulat 'Un mar de mossets' s'impartirà de l'11 de maig al 6 de juny en cinc sessions de tres hores cadascuna, les quatre primeres a càrrec de la cuinera i divulgadora culinària Margaret Nofre i l'última a càrrec de Jeroni Castell, cuiner del restaurant Les Moles d'Ulldecona, premiat amb una estrella Michelin des de l'any 2013. La data límit d'inscripció a este seminari és el 29 d'abril i es pot fer a través del web del Consell Comarcal del Baix Ebre.

El segon seminari titulat 'El paisatge a taula’ tindrà lloc entre el 19 d'octubre i el 16 de novembre i es dedicarà als productes de la terra, és a dir de l'horta, el secà, la ribera i la muntanya. Margaret Nofre impartirà les quatre primeres sessions i, en aquesta ocasió, l'última la dirigirà Fran López, xef del restaurant Villa Retiro premiat amb una estrella Michelin des de 2009. La data límit d'inscripció a aquest seminari és el 3 d'octubre.

Totes les sessions dels Seminaris de Creativitat Culinària amb producte de proximitat s'impartiran a l'espai de cuina del centre d'inspiració turística EbreTerra, a Deltebre.