ICV-EUiA abandona la coalició d’Esquerra d’Amposta

Argumenta que no compartix la decisió del govern municipal de privatitzar la gestió de la nova residència d'avis de la ciutat

Redacció
30 de març del 2016
Actualitzat el 02 d'abril a les 0:23h
Adam Tomàs i Rosabel Recio, juntament amb representants d'Esquerra Amposta i EuiA , en una imatge d'arxiu.
Adam Tomàs i Rosabel Recio, juntament amb representants d'Esquerra Amposta i EuiA , en una imatge d'arxiu. | Sofia Cabanes

Adam Tomàs i Rosabel Recio, juntament amb representants d'Esquerra Amposta i EuiA , en una imatge d'arxiu. Foto: Sofia Cabanes


ICV-EUiA ha comunicat avui la decisió de deixar de donar suport a l’actual equip de govern municipal d'Amposta, encapçalat per Adam Tomàs, a causa principalment, segons argumenta en un comunicat, “de la voluntat de l’alcalde i l’equip de govern de privatitzar la gestió de la nova residència d’avis de la ciutat”, decisió que no compartix. Per bé que actualment ICV-EUiA no té presència al govern municipal, amb esta marxa queda esquinçada la coalició Esquerra d’Amposta, en perdre una de les parts que componien la candidatura, juntament amb ERC. Esta coalició va aconseguir un resultat històric a les últimes eleccions municipals, i va posar fi a 28 anys de governs conservadors a la ciutat. 

Des que el mes de novembre passat, l’aleshores regidora Rosabel Recio, que s’havia presentat en el número 4 a les llistes municipals, va renunciar a l’acta adduint motius de salut, ICV-EUiA no tenia presència al govern ampostí.  Amb  anterioritat, el regidor de Noves Tecnologies, Transparència, Eficiència i Sostenibilitat Energètica, independent proper a ICV, també havia cursat la baixa del partit per desavinences ideològiques. 

Arran d’estes baixes, ICV-EUia i ERC van acordar “que es mantindria la coalició a través de reunions periòdiques garantint el dret d’informació sobre l’actuació del govern, així com buscar el consens al voltant dels grans temes de ciutat, fet que no s’ha produït”, assegura ICV-EUiA, que afegix: “Ni tan sols se’ns han explicat ni deixat fer cap aportació en els pressupostos municipals, tot i les reiterades peticions de reunió per part d’ICV-EUiA.”

Un altre dels punts de desacord rau, explica, en què els pressupostos aprovats pel 2016 s’allunyen dels compromisos continguts en el programa electoral amb què ICV-EUiA ens vam  presentar en les passades eleccions municipals, i que era el d’Esquerra d’Amposta, especialment en els seus aspectes més socials, raó per la qual no hi podem donar el vistiplau”, sosté la formació.

Davant d’esta situació, ICV-EUiA demana públicament a ERC d’Amposta que deixe d’utilitzar el nom d’Esquerra d’Amposta, “ja que ha quedat desnaturalitzada i ja no representa totes les sigles que conformaven esta candidatura plural i guanyadora que va traure   uns resultats històrics a la ciutat”.

Finalment, exposa el seu compromís per seguir treballant “per un veritable projecte de canvi d’esquerres en l'àmbit local al marge d’ERC que done resposta a les necessitats vitals” dels ciutadans i de les persones “més vulnerables que sofrixen més acarnissadament les conseqüències i els efectes de la crisi i la precarietat laboral”, conclou.