Sis dels ferits continuen en estat greu i un altre en estat crític

En total hi ha 24 persones ingressades en diferents hospitals | El conductor va ser atès per fins a 5 metges abans de ser ingressat

Redacció
21 de març del 2016
Actualitzat a les 14:17h
El conseller Comín ha fet repàs de l'estat dels ferits, en la seua compareixença a Tortosa.
El conseller Comín ha fet repàs de l'estat dels ferits, en la seua compareixença a Tortosa. | S.Berbís

Un total de 23 joves d’entre 20 i 34 anys, a més del conductor, de 62 anys, continuen ingressats en diferents hospitals com a conseqüència de l’accident entre un autobús i un turisme que va tenir lloc este diumenge a la matinada a l’AP-7, a Freginals, on van morir 13 noies. Sis d’aquests pacients (entre els quals es troba el conductor) es troben en estat greu, i un setè es troba en estat crític, segons les últimes dades que ha facilitat des de Tortosa el conseller de Salut, Toni Comín.

A l’Hospital Verge de la Cinta hi resten 5 pacients. Foto: Sílvia Berbís

Cinc pacients es troben a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, 5 a l’Hospital Comarcal d’Amposta, 3 a l’Hospital de Vinaròs, 3 al Joan XXIII de Tarragona, 3 a l’Hospital de Reus i 5 a l’àrea de Barcelona en diferents hospitals (Bellvitge, Sant Pau, Moisès Brogi, Vall d’Hebrón i Hospital Clínic).   Els pacients ingressats són 8 homes i 16 dones de 13 nacionalitats (italiana, irlandesa, noruega, suècia, búlgara, grega, espanyola, alemanya, holandesa, hongaresa, turca, eslovaca i anglesa). En alguns casos els ingressats ja compten amb l’acompanyament dels seus familiars. En el casos més greus en què el pacient no ha pogut contactar per sí mateix amb la família, el Govern ha gestionat a través dels respectius consulats esta comunicació.

Comín també ha desmentit que el balanç de víctimes hagi ascendit fins a 14, tal com han apuntat este matí algunes informacions.

El conductor, assistit per 5 metges abans de ser ingressat

El conductor del bus, de 62 anys i que es troba ingressat en estat “greu” a la Unitat de Cures Intensives de l’HTVC, va ser atès durant el dia d’ahir fins al moment del seu ingrés per “fins a 5 facultatius”, segons ha concretat Comín. “Va ser atès pel metge del SEM al lloc de l’accident, a les 12 del migdia, quan estava a comissaria, per una metgessa”. Allà també va rebre “el reconeixement d’una metgessa d’Interior i a les 2 un psicòleg i un metge del SEM li van fer reconeixement. L’evolució psicològica i mèdica va estar perfectament servida”, ha insistit Comín. Segons ha afegit, “quan va ser traslladat a la mútua a les 10 de la nit, se li va fer una placa i en aquell moment es va decidir ingressés al Verge de la Cinta”.

El conductor, a qui se l’investiga per un 13 homicidis imprudents i delictes de lesions es va acollir ahir, acompanyat per un advocat, al seu dret a no prestar declaració en seu policial. Aquest matí havia de prestar declaració als jutjats d’Amposta, però el seu estat de salut ho ha impedit.

6 de les 13 famílies de les víctimes ja han arribat a Tortosa. “A través de Protecció Civil s’està fent una tasca de rebuda i s’està afavorint l’atenció  psicològica i també el reconeixement per tal que es pugui fer la repatriació quan abans millor”, ha concretat per la seua banda el conseller d’Interior, Jordi Jané.