I Concurs de Fotografia Anton Moreu, dedicat a la Ribera d'Ebre

Redacció
11 de març del 2016
Actualitzat el 13 de març a la 13:21h
990_1457714149CartellConcurspor
990_1457714149CartellConcurspor

Cartell del concurs.

L’associació cultural La Foig de Garcia organitza el I Concurs de Fotografia Anton Moreu, una convocatòria oberta a tothom que vol reivindicar la figura i obra d’este fotògraf garcià, autor del recull d’imatges de bona part de la història del segle XX d’este municipi de la Ribera d’Ebre. La iniciativa compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Garcia. 

La temàtica d’esta primera edició, que naix amb la voluntat de convertir-se en un concurs fotogràfic de referència en l’àmbit comarcal, és la Ribera d’Ebre: els paisatges, els pobles, la gent... Els participants poden presentar un màxim de tres obres, que no hagen estat ja premiades ni publicades abans, en blanc i negre i en color. Les fotografies s’han de fer arribar en format 20x30 cm o DIN-A4 a l’ajuntament de Garcia, que s’encarregarà de recepcionar-les, fins al 31 de març.  

El veredicte es farà públic el 30 d’abril, durant la inauguració d’una exposició amb totes les obres presentades a concurs a la sala del Maig de Garcia. L’acte, a les 7 de la tarda, també servirà per lliurar els premis: 1r Premi de Fotografia Anton Moreu, dotat amb 300 euros; 2n premi, 200 euros, i 3r premi, 100 euros.  

El jurat del premi està format pels fotògrafs Jordi Brú i Raimon Crescenti, i un membre de l’associació cultural La Foig. Esta entitat obtindrà la propietat de les obres guanyadores del concurs, reservant-se el dret de reproduir-les indicant-ne l’autoria. Els guanyadors n’hauran de cedir l’arxiu digital original. 

Anton Moreu, el fotògraf de la història de Garcia del segle XX, (Garcia, 23 d’abril de 1928 - Barcelona, 10 de juliol de 2005) va ser un enamorat de la fotografia. Es va iniciar com a aficionat i va acabar fent-ne la seua professió. Va treballar especialment en l’àmbit de la fotografia d’arquitectura, que l’apassionava, però també ho va fer en els àmbits de la fotografia de paisatge, esdeveniments, festes, costums, tradicions socials i vida quotidiana. Durant dècades va fotografiar la vida a Garcia: les festes, els paisatges, les façanes, la gent... La memòria fotogràfica d’un poble és una de les peces fonamentals en el recull i la documentació de la seua història, és la història fotogràfica del poble. La memòria fotogràfica de Garcia són, en gran mesura, les fotografies d’Anton Moreu.