Deltebre també se suma al recurs de la PDE contra el Pla hidrològic

El consistori retransmet en vídeo en directe els plens a través de la web

Redacció
09 de març del 2016
Actualitzat el 10 de març a la 13:28h
Ple de l'Ajuntament de Deltebre
Ple de l'Ajuntament de Deltebre | Cedida



El plenari de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat, a partir d’una proposta d’alcaldia, afegir-se al recurs judicial que la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) presentarà davant del Tribunal Suprem en relació a la revisió del Pla de la conca de l’Ebre. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “des de l’Ajuntament es defensaran totes aquelles accions que ajuden al replantejament d'este nou greuge contra el municipi i contra el territori”. A més de Deltebre, l'Ajuntament d'Amposta també s'ha sumat recentment al recurs.

Paral·lelament, el ple també ha aprovat, per unanimitat, la proposta de zonificació per al proper curs 2016-2017 a partir de l’acord amb les AMPA i els centres escolars del municipi, i per tal de presentar-la al departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. En esta línia, el regidor d’Ensenyament, Carlos Serra, ha detallat que “des del govern es realitzaran les gestions possibles per tal de mantenir les 5 línies que permeten garantir la cohesió social i la qualitat de l’ensenyament públic a Deltebre”.

En el plenari, i per primer vegada, també s’ha aprovat un conveni de col·laboració amb el Club Deportiu la Cava per a la realització de les festes majors de Sant Roc. En este sentit, s’aportarà, igual que en els darrers anys, una quantitat de 35.000 €, a banda de la col·laboració en la Policia Local i la Protecció Civil. Tota la quantitat econòmica anirà destinada a l’organització de les festes majors atès que a la justificació del conveni només s’acceptaran factures relacionades amb esta activitat. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “per primera vegada, el Club Deportiu la Cava ja disposa de la tranquil·litat de saber quins són els recursos que tindrà per a l’organització de les festes i quin serà el suport que rebrà per part de l’Ajuntament de Deltebre”. D'altra banda, en el transcurs del plenari també s’ha aprovat el Pla de protecció per a la realització de les festes, un fet que no s’havia realitzat des que s’havien traslladat al Camp Nou.

En el transcurs de la sessió plenària s'ha realitzat la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona per part de la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic, Anna Giménez, i representants de les tres associacions de dones del municipi: Associació de Dones de Deltebre, ADAS i Associació de Dones de la Cava.

El plenari també ha estat marcat per la presa de possessió del nou regidor de CDC, Robert Bertomeu, i la renúncia de Joan Alginet Aliau.

El plenari s’ha retransmès per primer cop en directe, en format vídeo, per la web de l’Ajuntament a partir d’un sistema de càmeres instal·lades al saló de plens. Cal destacar que, en esta mateixa línia d’apropar la política a la ciutadania, esta mateixa setmana l’Ajuntament de Deltebre també ha creat un compte a la xarxa social Periscope. Un compte que s’afegix a l’ampli ventall de canals que l’Ajuntament de Deltebre disposa, actualment, per donar a conèixer l’actualitat del consistori.