Queixes en un col·legi públic de Vinaròs per cartells didàctics sobre els 'Bolets dels Països Catalans'

Pares i mares d'alumnes i una associació del municipi del Baix Maestrat consideren la utilització del terme 'Països Catalans' com un fet "d'enorme gravetat" que pretén "adoctrinar" els xiquets en el "pancatalanisme"

Redacció
18 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:41h
Imatge de denúncia que utilitza ACRA contra la utilització d'estos cartells.
Imatge de denúncia que utilitza ACRA contra la utilització d'estos cartells. | ACRA

Imatge de denúncia que utilitza ACRA contra la utilització d'estos cartells. Foto: ACRA


Pares i mares d’alumnes del col·legi públic de Vinaròs ‘Sant Sebastià’, al Baix Maestrat, han posat el crit al cel per la presència de cartells didàctics a les aules en què es s’ensenya als xiquets els ‘Bolets dels Països Catalans’. És precisament la utilització del terme ‘Països Catalans’, que fa referència a la unitat geohistòrica, cultural i lingüística dels territoris de parla catalana, el que ha incomodat una sèrie de pares, que han fet arribar les seues queixes a la Asociación Cívica Raimundo d’Alós (ACRA).

ACRA ha fet seu el malestar d’este grup de pares i mares d’alumnes i ha mostrat el seu “més profund desacord” amb estos cartells que , segons afirmen, “pretenen adoctrinar als nens i nenes de la nostra localitat en una realitat política inexistent com és la del pancatalanisme”.

L’associació felicita als pares denunciants per “la seua valentia” i assegura no entendre “com els mestres i mestres d'aquest centre permeten” la situació.

ACRA informa també que posarà en coneixement de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana este fet que consideren “d'enorme gravetat” pel que representa un “adoctrinament ideològic que no es correspon amb cap realitat social o política i sí amb una ideologia determinada”.