El Consell Comarcal del Baix Ebre assessorarà dotze empreses agroalimentàries per exportar

Redacció
16 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:30h

 

El Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del projecte Baix Ebre Avant, engega  l'acció ‘Sortim a l’exterior!’, un programa d’assistència tècnica adreçat a microempreses i Pimes agroalimentàries de la comarca per tal d’ajudar-les a internacionalitzar els seus productes i serveis. El programa inclou un acompanyament i assessorament individualitzat perquè puguen desenvolupar el seu propi pla d’exportació o d’expansió a l’exterior.

Este programa, limitat a un màxim de 12 empreses, posa a la disposició dels  participants un assessor expert en tot allò que afecta a la internacionalització de l’empresa amb l'objectiu de fer un acompanyament integral, mitjançant una assistència tècnica continuada. En concret, esta acció s’adreça a empreses que ja exporten o empreses que no exporten però que volen iniciar-se en la venda a l’exterior. El projecte Baix Ebre Avant seleccionarà els participants en el programa valorant, entre d'altres criteris, les potencialitats de cada empresa segons el seu model de negoci i la seua voluntat de créixer i projectar-se a l’exterior.

L’assistència tècnica que s’oferirà consta d’una diagnosi inicial, la proposta d’unes accions correctores i de millora, i un full de ruta o pla d’acció concret i individualitzat a seguir per internacionalitzar l’empresa.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha destacat  que esta acció “pretén fer créixer les empreses agroalimentàries de la comarca augmentant vendes a partir de l’exportació amb l’objectiu final de crear nous llocs de treball”.

Les empreses interessades en participar en este programa poden inscriure-s’hi al web del Consell Comarcal del Baix Ebre. Un cop enviat el formulari, l’Àrea d’Activació Econòmica contactarà amb el sol·licitant per formalitzar la  inscripció definitiva segons els criteris de selecció establerts. La  data límit d’inscripció acaba l’11 de març. El programa, que té una durada màxima de 9 mesos, es preveu iniciar la primera quinzena d’abril i es desenvoluparà al Viver d’empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova de Camarles.

Esta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançada pel Ministerior de Empleo y Seguridad Social – Servei Públic d’Ocupació Estatal.