Una delegació d'eurodiputats avalua avui l'estat del delta de l'Ebre

Els eurodiputats es reuniran amb la PDE i representants de sectors ambientals i productius

Redacció
08 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:15h
La pancarta d'ahir a la manifestació, en anglès, dirigida directament a Europa.
La pancarta d'ahir a la manifestació, en anglès, dirigida directament a Europa. | S.Berbís
Una delegació d'eurodiputats arriba avui al delta de l’Ebre per fer-hi una visita exploratòria per tal de comprovar sobre el terreny la situació del riu i avaluar el compliment de la normativa comunitària sobre medi ambient i gestió d'aigües. Esta tarda, la delegació es reunirà amb membres de la Plataforma en Defensa de l’Ebre per tractar de quina manera la regressió afecta espècies naturals. També visitaran el projecte pilot de mesures de mitigació i adaptació al canvi climàtic al Delta i es reuniran amb arrossaires, pescadors, ornitòlegs i ambientalistes.

Esta visita va ser anunciada per la presidenta de la comissió de Peticions, Cecilia Wikström (ALDE, Suècia), durant el debat d'una sèrie de denúncies sobre l'estat de diversos rius i conques hidrogràfiques espanyoles que va tindre lloc el 22 de juny de 2015 a Brussel·les. La comissió de Peticions del Parlament Europeu va decidir llavors mantenir obertes les peticions relatives a la gestió de la conca del riu Tajo (petició 0834/2012) i al Pla hidrològic de l'Ebre (petició 0938/2012). Segons els peticionaris, estos plans contravenen la Directiva marc sobre l'aigua (Directiva 2000/60 / CE) i la Directiva sobre hàbitats (Directiva 92/43 / CEE), entre d'altres.

La delegació estarà presidida per Pál Csáky (Eslovàquia, PPE), vicepresident de la comissió de Peticions, i també la integraran els eurodiputats Julia Pitera (Polònia, PPE), Kostadinka Kuneva (Grècia, GUE/NGL), Bodil Valero (Suècia, Verds/ALE), Tatjana Ždanoka (Letònia, Verds/ALE), Eleonora Evi (Itàlia, EFDD) i els espanyols Rosa Estaràs (PPE), també vicepresidenta de la comissió de Peticions, Pilar Ayuso (PPE), Sergio Gutiérrez (S&D), Javi López (S&D) i Ernest Urtasun (Verdes/ALE).

Demà dimarts la delegació es traslladarà a Madrid, on es reunirà a la tarda amb autoritats de la Confederació Hidrogràfica del Tajo, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i de la Direcció general de l'Aigua del ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient. L’endemà aniran a conèixer sobre el terreny la situació del Tajo.

D'estes visites n'han de sortir informes que la comissió de Peticions trasllade a la Comissió Europea.