Mas: «Ens esperen a la cantonada per trencar-nos les cames, creieu-me»

El president de la Generalitat en funcions ha assistit a l'acte de campanya de Democràcia i Llibertat a Tortosa | El candidat al Congrés Ferran Bel ha advertit que Ciutadans contempla fer el transvasament de l'Ebre

Sílvia Berbís
12 de desembre del 2015
Actualitzat el 12 de gener del 2016 a les 19:16h
Artur Mas ha fet costat als candidats en l'acte de campanya al pavelló del Temple de Tortosa
Artur Mas ha fet costat als candidats en l'acte de campanya al pavelló del Temple de Tortosa | Sílvia Berbís

“El 20 de desembre en juguem que el procés es mantinga viu i que vaja endavant, ens esperen a la primera cantonada per trencar-nos les cames, creieu-me, per a que aquest esperit de llibertat s’acabi a Catalunya”. És un dels advertiments que el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha llençat en l’acte de campanya que Democràcia i Llibertat ha dut a terme davant els militants i simpatitzants que han omplert l'espai habilitat al pavelló del Temple de Tortosa. Mas, que ha fet costat al cap de llista de la formació per Tarragona i les Terres de l’Ebre al Congrés i alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i al candidat Francesc Homs, ha alertat de les conseqüències d’un pacte possible a Madrid entre el Partit Popular i Ciutadans, a qui ha demanat “barrar el pas a les urnes”. L’acte ha comptat també amb la participació dels candidats al Senat Carles Pellicer i l’ampostina Annabel Marcos.

Mas, rememorant els valors de “llibertat, igualtat i fraternitat” que enarbola la república francesa, ha apuntat que els principis que ha de tindre Catalunya si esdevé un estat són també la “llibertat”, a més de la “solidaritat i el d’un sol poble”. “Un sol poble, solidari, que aspira a la llibertat”, ha resumit, tot senyalant que este país al llarg de la historia sempre ha tingut “la voluntat de llibertat iluminada”, i ara “la flama ha revifat i ha esclatat d’una manera que ha impressionat a molts altres països i pobles”. A Madrid, però, “els ha emprenyat i ho volen destruir, ja sabem de què va la película, estiguem atents”, ha advertit.
 

Mas ha advertit d'un possible pacte entre el PP i Ciutadans. Foto: S. Berbís

A Madrid, ha continuat, “tenen el poder dels tribunals, el fiscal, el financer, la clau de la caixa, les relacions internacionals… nosaltres no tenim res de tot això, però aspirem a tot, i tenim la força del nostre vot”. Un vot, ha dit, que cal fer sevir per “barrar el pas a les urnes” al PP i Ciutadans davant una possible coalició. Dos partits, ha destacat, que “han fet el possible per carregar-se la immersió lingüística i el català, per tant han atemptat greument contra la cohesió d’un poble, són els que van néixer per destruir el poble de Catalunya”, ha etzibat.

En clau més ebrenca, Ferran Bel també ha carregat contra Ciutadans, de qui ha dit que “no són tan casposos com los del PP, són més joves i guapos, però igual o pitjors”, i ha recordat que els líders d’esta formació han reconegut que “en cas de necesitat, faran el transvasament i contemplen portar aigua del riu Ebre a València”. També n’ha tingut per al PP, a qui ha recriminat que “la solució als problemes de la carretera N-340 siga fer onze rotondes” i que haja descuidat les Terres de l’Ebre i el conjunt de la provincia i el país. En este sentit, ha lamentat l’estat de dixadesa de l’estació de tren a Tortosa, el tancament de l’estació de Móra la Nova, la desatenció a les esmenes per actuacions a la bocana de l’Ebre, al riu, al llarg de la costa o per impulsar passeig fluvial de Móra d’Ebre, mentre construix estacions d’AVE a municipis pràcticament despoblats.

També Pellicer s’ha referit a les qüestions territorials que estan en joc en estes eleccions i que cal vigilar des del Congrés i el Senat, com que el futur govern desenvolupe “el Corredor del Mediterrani, l’autovia A7, actuacions per garantir abastaments d’aigua, amplie el cabal ecològic i la potenciació turística del delta.

Els gran incomplidors
Ferran Bel també ha recriminat al PP que reclame constantment a Catalunya que cumplisca les lleis quan ells “són els grans incomplidors” de l’Estatut, la llei d’estabilitat pressupostària o la directiva marc d’aigües. “A nosaltres, per contra, ens demanen que acatem les decisions del Tribunal Constitucional quan és de tot menys tribunal i menys constitucional”, ha apuntat.

Per tot, ha dit, “estes eleccions són molt importants”. El mateix missatge que ha volgut llençar el candidat Francesc Homs, que ha aportat cinc raons per votar Democràcia i Llibertat. “Perquè no ens prenguin allò que ja vam votar el 9N i el 27S, perquè aquest país necessita un canvi i ens cal un estat propi, perquè la independència encara no està feta i hem d’estar a Madrid i defensar els interessos de Catalunya, i perquè hem estat capaços de salvar l’estat del benestar”. “A Madrid, ara, no anem a influir, anem a decidir”, ha conclós.

Annabel Marcos, per la seua banda, ha assegurant que “estem en un moment en què tenim el nostre futur a tocar de la mà i ara cal fer-lo possible i aconseguir la llibertat anhelada”. 
 

Nombrosos simpatitzants i militants han assistit al míting esta nit. Foto: S. Berbís