El pla de foment turístic Xarxa EbreBiosfera, enllestit amb una inversió propera als 800.000 euros

L'objectiu del projecte ha estat fomentar el turisme actiu en el marc de la reserva de la Biosfera i ha suposat un total d'11 actuacions a les 4 comarques

Redacció
29 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:34h
La construcció d'un nou embarcador fluvial a Tortosa ha estat un dels projectes executats.
La construcció d'un nou embarcador fluvial a Tortosa ha estat un dels projectes executats. | Cedida

La construcció d'un nou embarcador fluvial a Tortosa ha estat un dels projectes executats. Foto: Cedida


El Consell Comarcal del Baix Ebre ha enllestit, en la seua condició de promotor, el projecte 'Turisme actiu a la reserva de la Biosfera - Xarxa EbreBiosfera', que ha equipat o millorat infraestructures turístiques a les quatre comarques de l'Ebre amb una inversió gairebé de 800.000 euros, subvencionada pel Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Patronat de turisme de la Diputació de Tarragona. Els consells comarcals del Montsià, Terra Alta i Ribera d'Ebre, i l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar han participat com a impulsors.

L'objectiu del projecte ha estat fomentar el turisme actiu en el marc de la reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre per oferir un producte turístic sostenible i respectuós amb el medi ambient. En total s'han executat 11 actuacions per posar en valor la xarxa de vies naturals que transcorren per les Terres de l'Ebre (els senders de llarg recorregut, les vies verdes o el riu Ebre) i millorar el prestigi de les platges del municipi de l'Ametlla de Mar.

Una primera acció, que afecta tot el territori, ha estat la creació del portal web Xarxa EbreBiosfera, que ofereix al visitant una eina potent que li permet conèixer l'oferta turística actual a les quatre comarques de l'Ebre. El portal ja és operatiu en període de proves a la següent adreça: ebrebiosfera.org.mialias.net.

A la comarca del Baix Ebre s'han destinat 90.135 euros a la construcció d'un nou embarcador fluvial a Tortosa, que apropa els navegants de l'Ebre al nucli històric de la ciutat, i 60.000 euros a la museïtzació del Centre d'Inspiració Turística EbreTerra, a Deltebre. Al litoral de la comarca, s'han destinat 110.000 euros a la millora i manteniment del sender de llarg recorregut GR92, que voreja la costa entre penya-segats i platges, i 91.235 euros a la millora i senyalització turística de les platges de l'Ametlla de Mar, que han estat equipades amb noves dutxes i rentapeus.

A Ribera d'Ebre s'han invertit 70.422 euros a Miravet en un espai d'informació i atenció al visitant, que a la vegada promou la descoberta de tots els centres d'interès turístics de la comarca i actua com a punt d'informació i suport als senderistes i cicloturistes que recorren el GR-99. Així mateix, s'han construït uns vestidors als embarcadors fluvials de Móra d'Ebre i Miravet per atendre les necessitats de piragüistes, principalment, amb una inversió de 35.816 euros, i s'han destinat 8.762 euros a fer actuacions de seguretat, concretament instal·lació de baranes, en alguns trams del GR-99.

A la Terra Alta, s'ha fet una inversió de 115.000 euros destinada a millorar l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda a tots els actius turístics existents al voltant de la Via Verda i s'ha actuat en la millora del tram comprès entre l'estació de Pinell de Brai i el pont de la Riberola, procedint a la il·luminació dels túnels, amb un cost de 20.000 euros.

Per últim, a la comarca del Montsià, s'han destinat 114.950 euros a l'execució del projecte d'Anell viari del Delta de l'Ebre, entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita connectat la Via Verda procedent de Vinallop.