La Ràpita es coordina davant la possible arribada de refugiats

Una vintena de veïns i veïnes de la Ràpita ja s’han ofert com a voluntaris per implicar-se en els processos d’acollida | Al mes de setembre el ple de l'ajuntament va aprovar oferir el municipi com a "territori d'acollida"

990_1445336106refugees-welcome
990_1445336106refugees-welcome
Redacció
20 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:15h
Sant Carles de la Ràpita va mostrar, a principis de setembre, la seua predisposició a acollir persones refugiades i, a nivell institucional, el ple de l’Ajuntament del municipi va aprovar el passat 25 de setembre, per unanimitat, una moció per oferir el municipi de la Ràpita com a territori d’acollida davant la crisi humanitària en matèria que s'està vivint a la Mediterrània, arran de la guerra civil a Síria i d’altres conflictes internacionals. 

Paral·lelament, una vintena de veïns i veïnes de la Ràpita ja s’han ofert com a voluntaris per implicar-se en els processos d’acollida i han creat el comitè local d’ajuda al refugiat “Ràpita Acull”. El seu objectiu és col·laborar amb l’Ajuntament rapitenc per garantir l’acollida de persones sol·licitants d’asil al municipi. En este sentit, Ràpita Acull està participant en trobades de coordinació amb institucions i entitats especialitzades per gestionar de la manera més eficient possible esta futura arribada de refugiats i refugiades en un nombre que encara està per definir.

Per tal de donar-se a conèixer i, principalment, recaptar fons a favor dels refugiats, Ràpita Acull ha organitzat amb el suport de l’Ajuntament de la Ràpita un concert solidari pel proper dissabte, 24 d'octubre, que comptarà amb l’actuació d’Els Buitres. L’activitat es portarà a terme a les 19 hores al pavelló firal i l’entrada serà gratuïta.