Mig miler d'alcaldes, entre ells molts ebrencs, fan costat a Mas

Surten en comitiva des de davant del Parlament i reben el president de la Generalitat davant del TSJC, en una imatge històrica

Més de 400 alcaldes, concentrats a primera hora d'aquest dijous al matí davant del Parlament
Més de 400 alcaldes, concentrats a primera hora d'aquest dijous al matí davant del Parlament | Joan Manel Oller
Redacció
15 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:34h

Més de 400 alcaldes han acompanyat a Artur Mas fins al TSJC aquest dijous al matí, abans d'anar a declarar per haver organitzat la consulta participativa del 9-N. Els batlles s'han concentrat a primera hora davant del Parlament i han sortit en comitiva fins al passeig Lluís Companys, on hi ha el tribunal.

Pel camí, s'han aturat al Parc de la Ciutadella, ovacionats per centenars de persones que s'han afegit a la comitiva i on també han coincidit amb els caps de llista de Junts pel Sí per Barcelona i Girona, Raül Romeva i Lluís Llach, i amb l'exdiputat de la CUP, David Fernández. Tots junts s'han dirigit a peu fins davant del TSJC, on s'han trobat amb Artur Mas, president de la Generalitat, i on també han rebut l'ecalf de milers de concentrats.

Entre els alcaldes assistents, molts d'ebrencs. En l'imatge retransmesa en directe per TV3 s'ha pogut veure a l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i també el de l'Ampolla Francesc Arasa. Però d'altres també han deixat el seu testimoni en fotos penjades a les xarxes socials:
 

D'esquerra a dreta: L'alcalde de Riba-roja d'Ebre, Antonio Suárez; la regidora de la Palma d'Ebre, Marina Rojals; l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol; l'alcalde de la Torre de l'Espanyol, Joan Juncà, i l'alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim.
 

Selfie de Joan Piñol amb Gemma Carim, Juanjo Malràs i Antonio Suárez.

 
També hi han assistit tots els diputats ebrencs, Meritxell Roigé, Lluís Salvadó, i Germà Bel, així com l'exdiputada ampostina Annabel Marcos.