Les Terres de l'Ebre responen contra les imputacions pel 9-N

Sofia Cabanes
13 d'octubre del 2015
Actualitzat el 14 d'octubre a les 14:47h
Concentració contra les imputacions pel 9-N a Tortosa.
Concentració contra les imputacions pel 9-N a Tortosa. | Sofia Cabanes

Concentració contra les imputacions pel 9-N a Tortosa. Foto: Sofia Cabanes



Unes 150 persones han acudit a la Plaça de l’Ajuntament de Tortosa -oficialment Plaça d’Espanya- en resposta a la crida de l’ANC, Òmnium, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per concentrar-se davant dels ajuntament contra les imputacions d'Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per l'organització de la consulta del 9-N.

L’encarregada de llegir el manifest ha estat la primera Tinent d’Alcalde, Meritxell Roigé, en substitució de l’alcalde, Ferran Bel, que avui havia d’assistir al ple del Senat. El text,  reitera que “el dret a decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent la ciutadania catalana, en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació” i que “el govern de l’Estat ha judicialitzat tots els intents, defugint les seues responsabilitats polítiques en este àmbit i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions que priva a la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític”.

I també denuncia “per antidemocràtiques” les querelles interposades contra el president de la Generalitat, l’exvicepresidenta i la consellera d’Ensenyament. “Denunciem la judicialització i ens mostrem corresponsables en la convocatòria del 9N”, sentencia el manifest.

A la convocatòria hi ha acudit, entre d’altres, representants de CiU de l’equip de Govern, el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, el d’ERC, Josep Felip Monclús, així com el president d’Òmnium a les Terres de l’Ebre Josep Moragrega, i membres de l’ANC.
 

Lectura del manifest a Tortosa. Foto: Sofia Cabanes



També s’han fet concentracions arreu de les Terres de l’Ebre. 
 

Concentració a la Ràpita. Foto: Cedida

 

Una cinquantena de persones s'han concentrat a Móra d'Ebre. Foto: Andreu Prunera