Els veïns tornen a tallar l'N-340 per tercer dijous consecutiu

Reclamen la gratuïtat immediata de l'AP7 per combatre l'alta sinistralitat | És el primer tall des que es van iniciar les mobilitzacions no secundat per la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa

Sofia Cabanes
08 d'octubre del 2015
Actualitzat el 09 d'octubre a la 13:59h
Imatge del tall de l'N340 a l'alçada de les Cases d'Alcanar.
Imatge del tall de l'N340 a l'alçada de les Cases d'Alcanar. | Joan Ferré Verge

Imatge del tall de l'N340 a l'alçada de les Cases d'Alcanar. Foto: Joan Ferré Verge



Unes 300 persones s’han mobilitzat un nou dijous tallant simultàniament l’N-340  a l’alçada de les Cases d’Alcanar i de l’Ametlla de Mar convocades per la Federació d’Amposta d'Associacions de Veïns per reclamar la gratuïtat immediata de l’AP7.

La mobilització ha començat, com tot els dijous, amb un minut de silenci, seguit d’una assemblea. “Estem contents de la resposta de la gent”, ha valorat el president de les entitats veïnals ampostines, Llorenç Navarro.

El fet és que la d’esta tarda ha sigut la primera mobilització des que van començar les protestes contra l’alta sinistralitat de l’N340 en la que no hi ha participat la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa. Dilluns d’esta setmana els representants de les entitats veïnals d’Amposta i de Tortosa van mantenir una reunió on es van fer paleses una sèrie de diferències en les reivindicacions. La Federació de Tortosa, que agrupa 12 associacions de veïns, va decidir emprendre un altre camí.“Volem fer un front comú d’institucions, organismes socioeconòmics per reclamar construcció de l’A7 amb el traçat que es va acordar el 2006 i mentrestant la gratuïtat de l’AP7 en el tram ebrenc”, explica el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa, Josep Baubí que afegeix que les entitats veïnals tortosines “continuaran treballant per per acabar amb la sinistralitat de la N-340, però des d’una línia de treball diferent”. Així, s’han proposat articular un front comú amb diferents cooperatives de transport, la cambra de comerç, sindicats i la URV, entre d’altres, “per anar tots junts en les nostres demandes”.

“Les relacions amb la Federació de Tortosa continuaran sent bones”, ha insistit per la seua banda, Llorenç Navarro, que defensa la priorització de fer gratuïta l’AP7 entre Peníscola (Baix Maestrat) i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) per a tots els vehicles i no amb bonificacions per als camions, com proposa la moció dels alcaldes de la zona. “S’ha intentat polititzar la protesta i nosaltres no volem. No qüestionem que es demane l’A7, però nosaltres volem solucions immediates”, ha reblat.  A diferència de la proposta que defensen les entitats liderades per Navarro, els alçades demanem la gratuïtat per als veïns al territori i bonificacions des de l’Hospitalet fins Ulldecona per als camions mentre no es construeix l’A7. “Demanen ara infraestructures que tardaran anys en fer-se i que han pogut demanar durant tots estos anys. Nosaltres estem al carrer, perquè ells no han fet la seua faena i la realitat són 66 morts en 5 anys ”, lamenta Navarro.

La setmana que ve s’ha convocat un nou tall tant a Les Cases d’Alcanar com a l’Ametlla. Pel que fa al tall de l’Ametlla, s’ha acordat en assemblea fer-lo en un punt que afecte més al trànsit. Mentrestant, durant la setmana s’han organitzat xerrades informatives en diferents poblacions del territori.
 

Un dels veïns que han participat en el tall de carretera a les Cases d'Alcanar. Foto: Joan Ferré Verge