El ple de Tortosa aprova la moció popular per millorar els accesos de l'Hospital Verge de la Cinta

S'aproven també les ordenances fiscals per al 2016

Redacció
06 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:03h
El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar anit per unanimitat la moció popular -avalada per més de 6.600 signatures- presentada pel sindicat Catac i les Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa i Amposta per tal de millorar els accessos a l'Hospital Verge de la Cinta. Malgrat no disposar de competències per millorar el transport amb bus interurbà, l'equip de Govern es va comprometre a traslladar la petició als òrgans de l'Administració competents. Tots els grups van coincidir també en la necessitat de millorar l'aparcament. La CUP i Movem Tortosa van demanar que en cap cas es plantege que l'aparcament siga de pagament.  

El ple també va aprovar les Ordenances fiscals per al 2016. Una de les principals novetats d'estes ordenances és que el rebut de la brossa es reduirà un 1% i sumarà una nova rebaixa que acumula vora un -11% en tres anys. Les ordenances també incorporen la congelació de tots els impostos, taxes i preus públics, així com l'equiparació del tractament fiscal de les famílies nombroses amb les monoparentals, i el manteniment de les bonificacions socials. Altres novetats són la bonificació de la matrícula reduïda de l'Escola Municipal de Música, que passa del 10% al 50%. 

També es va aprovar la declaració institucional proposada per la taula d'alcaldes del Perelló per reclamar al Govern de l'Estat la construcció de l'autovia A7, el desviament de camions per l'AP7 amb bonificacions i la gratuïtat de l'autopista per al trànsit intern de les Terres de l'Ebre. Esta declaració, segons l'alcalde Ferran Bel, "genera un ampli consens polític i social",
però no és la que demanen les entitats veïnals de Tortosa i Amposta, que proposen únicament la gratuïtat immediata de l'AP7. La moció va ser consensuda per tots els portaveus municipals, excepte els de la CUP i PP. Els populars, finalment, van votar a favor.