Imputen l'exalcalde d'Amposta per fer-se una casa il·legal al Delta

A més de Manel Ferré, la Guàrdia Civil també imputa al constructor i a l'enginyer tècnic de l'obra | La construcció, que seria una segona residència, hauria estat autoritzada en realitat com a magatzem agrícola

Redacció
02 d'octubre del 2015
Actualitzat el 04 d'octubre a la 13:27h
Imatge de la segona residència denunciada per la Guàrdia Civil.
Imatge de la segona residència denunciada per la Guàrdia Civil. | Seprona
El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona ha imputat tres persones per un presumpte delicte contra la Llei d'Organització Urbanística, per la construcció il·legal d'una segona residència dins de la zona del Pla d'Espais d'Interès Natura  (PEIN) del Delta de l'Ebre. Es tracta del promotor, el constructor i l'enginyer tècnic director de l'obra d'una casa als Ullalts de Baltasar que en realitat hauria estat autoritzada com a magatzem agrícola. Es dóna la circumstància, a més, que el promotor de l'obra és l'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré, segons ha pogut confirmar aguaita.cat de fonts de l'investigació.

Al 2004 quan era regidor de Governació, Manel Ferré va sol·licitar una llicència de construcció d'un magatzem agrícola en una parcel·la dins l'espai d'interès natural del Delta de l'Ebre, adjuntant a la sol·licitud un projecte tècnic redactat per un arquitecte. L'Ajuntament, encapçalat aleshores per l'alcalde Joan Maria Roig, va concedir-li  la llicència d'obres per a l'execució del projecte.

Amb motiu d'una investigació iniciada fa dos mesos sobre possibles irregularitats relacionades amb diverses construccions urbanístiques, agents esepcialitzats en la investigació d'este tipus de delictes van requerir als serveis tècnics de l'Ajuntament informació sobres dues referències cadastrals situades als Ullals de Baltasar, zona PEIN. 

Agens del SEPRONA van inspeccionar la zona i allà hi van trobar un edifici que no es correspondria amb les condicions imposades en la llicència municipal, ja que existia un excés de superfície construïda. La Guàrdia Civil argumenta, a més, que es tractava d'una segona residència i no d'un magatzem agrícola tal i com havia estat autoritzat. 

El Seprona va procedir a la instrucció de diligències penals i a la imputació de les persones relacionades amb la construcció, en este cas el promotor, el constructor i l'enginyer tècnic director de l'obra. Les diligències instruïdes han estat posades a disposició de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona.