El peix de llotja i l'arrossejat, protagonistes a les jornades gastronòmiques de l'Ametlla de Mar

Redacció
02 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:20h
Cartells de les jornades.
Cartells de les jornades.

Del 2 al 12 d’octubre l’Ametlla de Mar viurà les 5es Jornades del peix de la Llotja. Un total de 8 restaurants del Club de Gastronomia i 13 bars participaran en estes jornades en les que el protagonista serà el peix i marisc que es captura per la flota pesquera de La Cala, una de les més importants de la costa catalana.

Lluç, pop, congre, rap, gamba, calamar, llenguado, dorada o llagostí són alguns dels productes que es podran degustar durant estes jornades en els diferents establiments adherits, i que comptaran amb el maridatge de la D.O. Terra Alta.

Els participants a la ruta de la tapa blanca podran votar la millor tapa i participar en el sorteig de menús gastronòmics a les properes jornades de la galera i guanyar tuna-tours (banyar-se entre tonyines gegants) oferts pel Grup Balfegó.

Com a cloenda de les jornades Diumenge 11 d’octubre tindrà lloc a l’Ametlla de Mar la XXXI edició de la Diada de l’Arrossejat (plat típic de la població) i del peix de l’Ametlla de Mar, on cal destacar l’habitual i tradicional concurs d’arrossejats per a cuiners amateurs, en el que es preveu que hi participin 40 cuiners, els quals optaran a sis primers premis de Mestres Arrossejaires.

Les degustacions d’arròs a l’estil dels pescadors, l’olor a brou de peix i el tipisme mariner seran com sempre els protagonistes principals d’esta diada, que enguany incorpora el peix com a element de promoció, i que fa que els visitants de la Diada també puguen gaudir de degustacions de peix. Per este motiu l’Àrea Municipal de Turisme ha previst un tiquet que al preu de 5€, donarà l’oportunitat de poder fer una degustació d’arrossejat, una de peix i dues de vi de la D.O. Terra Alta.

Un dels plats fors de la festa serà la Diada castellera de la colla local Los Xics Caleros i que comptarà com a colles invitades als Xics del Serrallo” de Tarragona i els “Castellers de Vila-seca”.

També tindrà lloc el 3r. “IntameetlladeMar”, la trobada dels seguidors de la popular xarxa  social Instagram on podran participar i guanyar cap de setmana amb activitats a l’Ametlla,
Tota la informació de les jornades ja  es pot consultar a la web i l’app de l’Oficina de Turisme.