La canareva Vero Santapau, icona mundial de l'independentisme

Els diaris de més prestigi internacional trauen en portada les fotos de l'activista ebrenca celebrant els resultats de la nit electoral

Sofia Cabanes
28 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:05h
El New York Times parla de Catalunya amb una foto de Vero Santapau.
El New York Times parla de Catalunya amb una foto de Vero Santapau.

El New York Times parla de Catalunya amb una foto de Vero Santapau.


Potser el nom de Vero Santapau no els sona, però és una de les persones que més viu el moviment independentista. Esta canareva d’adopció, al setembre del 2013, juntament amb el seu company Frank Facchinelli va dormir amb una tenda de campanya al pont de la cimentera d’Alcanar per protegir les pancartes a favor de la independència per on havia de passar la Via Catalana. Enguany, en motiu de la Diada, ho van tornar a fer, custodiant una enorme pancarta que duia per lema “independència”.

Santapau que no ha fallat a cap de les cites importants de l’independentisme a Barcelona, tampoc es va perdre anit el seguiment de la nit electoral des del Born Centre Cultural, lloc escollit per la candidatura de Junts Pel Sí per celebrar els resultats. “Hi havia una pantalla gegant i nosaltres estàvem a primera fila. Vam saludar a una periodista que conec i després en van vindre més. Llavors ja no van parar de fer fotos. Suposo que els hi vam fer gràcia”, comenta la d’Alcanar a l'aguaita.cat.

El fet és que al recull de premsa internacional sobre el seguiment de la jornada d’ahir es dóna una situació sorprenent, i és que malgrat la gentada que hi havia a Barcelona celebrant la victoria de Junts pel Sí, fotògrafs dels més prestigiosos diaris del món van enfocar els seus objectius just cap a Vero Santapau. La dona que queda com a icona de l’independentisme a la premsa mundial. L’eufòria de la canareva ha quedat retratada a diaris com Le Monde, The Times, The New York Times, The Washington Post, i Libération, entre altres. “Clar que m’ha sorprès! No m’ho esperaba, no conec a tanta gent!”, diu Santapau fent broma.

“Reconec que hagués pogut ser millor, però estic contenta. És el que esperàvem. Nosaltres continuarem amb la lluita”, diu sobre els resultats del 27s.
 

Portada de Le Monde, amb Vero Santapau i Frank Facchinelli.


 

Vero Santapau al 'The Washington Post'.