Sis companyies de quatre països al Festival de Teatre i Circ d’Amposta

FesticAM, amb vuit espectacles, tindrà lloc el 9 i 10 d'octubre

Redacció
22 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:59h
Roda de premsa de presentació del festival de teatre i circ, este matí a Amposta.
Roda de premsa de presentació del festival de teatre i circ, este matí a Amposta. | Ajuntament d'Amposta

Vuit espectacles, sis companyies teatrals i de circ de quatre països (França, Itàlia, Finlàndia i Catalunya) i una cinquantena d'artistes. Són les credencials de la segona edició del FesticAM, el festival de teatre i circ d'Amposta, que organitzen l'Ajuntament d'Amposta i l'Escola de teatre i circ d'Amposta (EtcA) i que tindrà lloc el 9 i 10 d'octubre.

Durant dos dies (divendres tarda i dissabte), a la capital del Montsià s'hi podran veure espectacles de teatre i circ, però també música en directe, titelles i clown. Serà en quatre espais de la ciutat: la plaça Ramon Berenguer IV i la plaça de l'Ajuntament, on es realitzaran els espectacles exteriors i gratuïts (Iter, L'home roda, Las polis, i exhibicions de diferents disciplines de circ), i els auditoris de la Lira i la Fila, on es representaran els espectacles de pagament (Somnis de sorra, Nuova Barberia Carloni, Espectàcolis). A més, també s'han programat tallers de circ al carrer (oberts a tothom), i una exhibició de percussió a càrrec de BatuKeem.

Es tracta d'espectacles "de molta qualitat i nivell artístic", segons ha destacat Jordi Príncep, de l'EtcA, i compta amb un programa "dissenyat i pensat perquè hi puga gaudir tota la família". "És un festival únic a les Terres de l'Ebre i ha crescut respecte l'anterior edició", ha assenyalat Príncep. I és que el FesticAM celebra enguany la segona edició ampliant un dia la programació. "Volem donar-li impuls i que s'acabe convertint en un referent", ha afegit la regidora de Cultura, Inés Martí, qui ha refermat l'aposta de l'Ajuntament per esta iniciativa.
A més a més, en esta segona edició, el festival compta amb la participació dels restauradors, comerços i el Mercat Municipal de la ciutat. "És un projecte de ciutat i per això s'han implicat tots estos agents", ha afirmat la regidora de Comerç i Mercat Municipal, Susanna Sancho. Els comerciants i restauradors que col·laboren tindran un distintiu i oferiran descomptes.

La inauguració tindrà lloc divendres a les 19 hores a la plaça del Mercat amb una exhibició de Cercòl aeri doble de la companyia ArtMove- Studio Company. A les 20 hores, a l'interior del Mercat Municipal, tindrà lloc una exhibició de Hula-hoop, a càrrec de Salima Artist. Tot seguit, se servirà el Tast del Mercat de nit, elaborat pels venedors del Mercat Municipal. En esta activitat, també actuarà la Big Band de la Fila.

Dins de la programació també cal destacar la participació de la Xarxa (Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya) amb la programació d'un espectacle, Somnis de sorra.

Abonaments
Per als espectacles de pagament i poder gaudir dels descomptes a comerços i entitats, s'ha preparat un abonament, que es pot adquirir a través de Ticketea o a la Lira i la Fila. L’abonament té un cost de 12 euros, per als xiquets d'entre 4 i 12 anys, i de 16 euros per aquells de més de 13 anys.

Programació
Divendres 9 d'octubre

19.00. Acte d'Inauguració. Exhibició de cèrcol aèri a càrrec de Artmove- Studio company. Lloc: Plaça del Mercat. Gratuït.
20.00. I edició de «Tasta el Mercat de nit». A l'interior del Mercat Municipalels comerciants delectaran al públic assistent amb una degustació de tapes. Hi haurà exhibicions de circ amb Salima Artist i l'acte estarà amenitzat per la Big Band de la Fila. Preu tapa i canya sense abonament: 3€
22.00 «Espectácolis», protagonitzat pels alumnes de l'EtcA. Lloc: Teatre de la Lira. Entrada sense abonament: 4€

Dissabte 10 d'octubre
11.00 a 13.00 Taller de circ , a càrrec de l'EtcA .Lloc: Plaça del Mercat (Gratuït)
12.00 Animació de carrer (itinerant) : BatuKeem , des de la plaça del Mercat a la plaça de l'Ajuntament
12.30 Espectacle: «L'home roda» del Professor Karoli. Lloc : Plaça de l'Ajuntament
16- 19 Taller de circ, a càrrec de l'EtcA. Plaça del Mercat
17.00 Inauguració de la temporada Xarxa Amposta. Espectacle: Somnis de Sorra de la Cia. BorjaYtuquepintas. Al teatre de la Lira. Entrada sense abonament: 5€
18.30 Animació de carrer (itinerant) : BatuKeem , des de la plaça del Mercat a la plaça de l'Ajuntament
19.00 Espectacle «Íter» de la Cia. Serena Vione. Lloc: Plaça de l'Ajuntament (Gratuït)
22.30 Espectacle : «Nuova Barberia Carloni» de la Cia. Teatro Necessario. Lloc: Auditori de la Fila. Entrada sense abonament: 12€ (+ 13 anys) / 8€ ( 4 -12 anys)
0.00 «Las polis» de CIRCulant. Plaça del Mercat. (Gratuït)