Agricultura pagarà divendres l'ajut als plans de reestructuració de la vinya

Redacció
22 de setembre del 2015
Actualitzat a les 11:29h
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació farà efectiu, el proper divendres, 25 de setembre, el segon pagament de la campanya 2014/2015 dels ajuts als plans de reestructuració i reconversió de la vinya, per un import de 2.140.273,52 euros  i que beneficia a 520 viticultors. Concretament a les Terres de l’Ebre l’import de l’ajut puja a 292.564 euros, dels quals 276.040 van a la Terra Alta i 16.524 a la Ribera d’Ebre.

L’ajut de reestructuració i reconversió de la vinya és una mesura del Programa de suport al sector vitivinícola, amb finançament 100% de la Unió Europea, que perseguix “impulsar l’augment de la competitivitat de les explotacions vitivinícoles, afavorir la seua modernització i l’adequació varietal a les tendències del mercat, per tal de reforçar l’estructura del sector”, segons el departament d’Agricultura. Així mateix, amb este ajut es contribuix a dinamitzar l’activitat econòmica de les zones vitivinícoles, amb repercussions positives que s’estenen a les empreses subministradores de productes i serveis al sector vitivinícola.

S’ha inclòs tots els grups de prioritats que estableix l’Ordre de convocatòria (tant expedients amb bestreta com sense bestreta) i amb un percentatge de subvenció del 50%.