El iaio godallenc de García Albiol

El PP reuneix a Tortosa els seus líders catalans, valencians i aragonesos per fer força contra el procés soberanista | El candidat per Tarragona, Alejandro Fernández, compara l'independentisme amb el nazisme i fins i tot amb les "hemorroides" | La líder dels populars al País Valencia, Isabel Boing, afirma que Espanya "és la nació més antiga d'Europa" i que això "no admet discussió".

Sofia Cabanes
18 de setembre del 2015
Actualitzat el 20 de setembre a les 21:57h
Albiol i la presidenta del PP al País Valencià han estat els caps de cartell del míting central dels populars a les Terres de l'Ebre.
Albiol i la presidenta del PP al País Valencià han estat els caps de cartell del míting central dels populars a les Terres de l'Ebre. | Sofia Cabanes


Un escenari amb les senyeres de Catalunya, el País Valencià i l’Aragó, la bandera d’Espanya i la de la Unió Europea. Tota una declaració d’intensions per a un míting central del PP a les Terres de l’Ebre destinat a enfortir llaços entre catalans, valencians i aragonesos dintre de la campanya ‘Junts Sense Fronteres’ que fa més d’un any van impulsar els populars de banda i banda del Sénia com a contrapès al procés sobiranista. De Terol, -que avui simbolitzaven l’entrada al projecte- i del País Valencià han arribat esta tarda a Tortosa dos autobusos que han servit per omplir la sala gran de l’Auditori Felip Pedrell.

“Ací estem hui per ajudar-vos a aguantar la bandera de la unitat d’Espanya, la bandera de la llibertat”, ha exclamat el president del PP a la província de Castelló, Javier Moliner. “Mai quan he vingut a Tortosa, ni a Tarragona o a Catalunya m’he sentit ni foraster ni estranger i no m’hi vull sentir”, ha declarat abans de confessar que un besavi seu va ser fundador de l’empresa de transports Hife: “Paradoxes de la vida, el meu besavi va contribuir a la unitat entre Tortosa, Vinaròs i Vall-de-roures”.

El nazisme, les hemorroides i la nació més antiga d’Europa
Més carregat de pólvora ha entrat el cap de llista dels populars a la província de Tarragona, Alejandro Fernandez, que s’ha atrevit a dir sense embuts que “el nacionalisme excloent és una anomalia d’ordre moral que ha estat extirpada d’una Europa desenvolupada” i no s’ha estat d’identificar novament el nacionalisme català amb el nazisme quan ha dit que esta “anomalia” es basa “en una idea perversa que diu que allà on hi ha una llengua, hi ha una cultura i ha de tenir un estat. És la idea que portava alguns a dir que Alemania és on es parla alemany”. El punt més celebrat del seu discurs, però, ha arribat quan ha comparat el sobiranisme amb les hemorroides: “portem massa temps vivint els atacs del nacionalisme com unes hemorroides, en silenci". "Anem a aplicar 'Hemoal' al nacionalisme en aquestes eleccions. I s'han acabat les hemorroides!", ha cridat desfermant els aplaudiments del públic.

Semblava difícil superar el nivell de perles dialèctiques, però llavors ha arribat Isabel Boing, la flamant nova presidenta del PP al País Valencià, per dir que l’espanyola “és la nació més antiga d’Europa” i que això “no és un concepte discutible”, moment en què els simpatitzants valencians que vinguts de València, Vila-real, Vinaròs i Benicarló s’han aixecat per dedicar-li un fervorós aplaudiment en un ambient d’eufòria.

La "meitat" ebrenca de García Albiol
L’últim en prendre el torn de paraula ha estat el cap de llista dels populars a Barcelona pel 27-S, Xavier Garcia Albiol. Paradoxalment en un acte pretesament impulsat pel promoure la unitat entre valencians, catalans i aragonesos “i no aixecar fronteres”, Albiol ha lamentat l’actitud “colonitzadora” dels independentistes catalans perquè "van a per València i les Balears" i gairebé al mateix temps ha afirmat: “No vull que a 25 o 30 quilòmetres de Tortosa s’aixeque un mur per a separar-nos”.

Durant el seu discurs, el líder dels populars en estes eleccions també ha fet una confessió per posar-se el públic ebrenc a la butxaca: “La meitat del meu cos és andalusa i l’altra meitat és de les Terres de l’Ebre. El meu avi matern era d’aquí, de Godall, per això em sento molt orgullós d’estar a Tortosa, perquè forma part del meu orgull català i espanyol”.
En una setmanes en què la diplomàcia espanyola ha fet mans i mànigues per aconseguir declaracions a favor de la unitat d’Espanya dels principals líders mundials i coincidint en el dia en què la banca també ha fet un comunicat insòlit alertant dels perills del sobiranisme, Albiol ha aprofundit encara més en el discurs de la por per preguntar-se: “Mas i els seus companys de la CUP no saben que posen en risc milers d'estalvis de les persones més humils? No estan veient que poden bloquejar la situació econòmica de Catalunya? No els importa que milions de pensionistes posin en risc el seu futur i no cobrin les pensions? El seu odi es tan fort que estan disposats a emportar-se per davant l'estabilitat econòmica de milions de famílies", ha lamentat.

Durant l’acte també hi ha intervingut el vicepresident de la diputació de Terol Luís Carlos Marquesán, mentre que Jaume Solé, candidat ebrenc a la llista dels populars per Tarragona (en el número 4) ha obert el míting.
 

Unes 400 persones han acudit des de diferents llocs de les Terres de l'Ebre, el País Valencià i Aragó per assistir al míting. Foto: Sofia Cabanes