L'ala sobiranista d'ICV demana el vot independentista per a Catalunya Sí que es Pot

Defensa la vía del referèndum com la única vàlida per a la creació d'un nou estat.

Jaume Bosch i Jordi Jordan han presentat este dijous el manifest a Tortosa.
Jaume Bosch i Jordi Jordan han presentat este dijous el manifest a Tortosa.
Redacció
18 de setembre del 2015
Actualitzat a les 20:19h

L’ala més sobiranista d’ICV va presentar este dijous a Tortosa el manifest ‘Compromís per la Independència’, per demanar el suport a la candidatura de Catalunya Sí que es Pot convençuts que esta opció és  “la que representa millor els valors de l’esquerra nacional i la que presenta un full de ruta més convincent, realista i efectiu per aconseguir que el poble català, si així ho vol, assoleixi la independència”. Així ho va defensar el diputat Jaume Bosch en una roda de prensa acompanyat pel coordinador d’Iniciativa a les Terres de l’Ebre, Jordi Jordan.

Amb el manifest, el corrent intent més independentista de la formació estén la mà a aproximadament un 25% de l’electorat d’ICV que es declara independentista, i defensa que “en el marc de la Unió Europea i en ple segle XXI, no hi ha més via per aconseguir la creació d’un nou Estat que la de la celebració d’un referèndum d’autodeterminació en el que la ciutadania decideixi de forma clara i sense distorsions si vol o no la independència”. A la vegada, fan un gest cap a l’electorat d’esquerres, concretament d’ERC i la CUP, molest amb la candidatura unitària de Junts pel Sí -que inclou Convergència Democràtica-.

Segons Bosch, Mas és conscient que després del 27S caldrà negociar amb Madrid el referèndum tot i que no ho vol reconèixer, quan la sortida pactada, defensa, és la única via possible per aconseguir un nou estat i reconeixement internacional.
“No compartim la idea que les eleccions del 27S puguen substituir un referéndum”, sostenen, i defensen un procés constituent després dels comicis, que “ha de tenir presents els posibles canvis que es puguen derivar de les eleccions generals espanyoles del mes de desembre”.