Íñigo Errejón i Lluís Rabell, el primer plat fort de la campanya a l’Ebre

Catalunya Sí que es pot presenta el seu decàleg de propostes per al territori

Iñigo Errejón, Ángels Martínez, Lluís Rabell, Candela López i Jéssica Albiach
Iñigo Errejón, Ángels Martínez, Lluís Rabell, Candela López i Jéssica Albiach | ACN
S.C.
09 de setembre del 2015
Actualitzat el 10 de setembre a les 17:59h

Roda de premsa amb els membres ebrencs a la llista de Catalunya Sí que es Pot. Foto: S.C



El Secretari Polític de Podemos, Íñigo Errejón i el cap de llista per Barcelona de Catalunya Sí que es Pot (CSQP) seran els plats forts del primer acte central de la campanya del 27-S que es farà a les Terres de l’Ebre. La coalició d’esquerres farà el seu principal acte de campanya este dissabte 12 de setembre a Tortosa, serà a les 19:00 hores a la Plaça Monclús, davant del centre cívic de Ferreries.

El candidat ebrenc de CSQP, el rapitenc Carlos Sanchis, ha presentat esta tarda en roda de premsa els 10 eixos principals del programa electoral per al territori, entre els quals consta fer  de les Terres de l’Ebre “un territori sostenible i protegit”, amb la defensa d’un cabal ecològic per a l’Ebre basat en la proposta de la Comissió per a la Sostenibilitat. La potenciació d’infraestructures dignes (alternatives a l’N340 i la construcció de l’Anella Viària del Delta) o un pla per al tancament de nuclears.  CSQP reclamarà també l’impuls del Pla Estratègic i del Pla d’Industrialització de les Terres de l’Ebre.

El gruix del programa fa referència a l’àmbit social. D’una banda, “desplegar urgentment un pla de rescat ciutadà”. “Necessitem accions reals i efectives per a l’ocupació i lluita contra precarietat laboral”, ha exposat Sanchis. També una “defensa clara dels serveis públics”, particularment l’educació i la salut. “Hem de recuperar tot el que s’ha perdut”, ha emfatitzat el candidat ebrenc. D’altra banda, Sanchís també ha mencionat el dret d’accés a un habitatge digne: “els municipis del territori tenim dos paradoxes: molts habitatges buits i molta gent amb necessitat d’accedir-hi, però amb moltes dificultats per fer-ho”. En la mateixa línia CSQP aposta pels plans de rehabilitació dels centres històrics dels municipis com a motor econòmic.  Pel que fa als jóvens la coalició d’esquerres aposta per un pla de xoc per l’ocupació juvenil i també l’impuls d’un “acord social i polític” per lluitar contra la violència masclista i les desigualtats de gènere.

En l’àmbit nacional CSQP es referma en l’impuls d’“un procés constituent català per refundar el país”, el que també anomenem “dret a decidir-ho tot”. “La celebració d’un referèndum homologable i pactat però no supeditat, és una opció que no s’ha amortitzat”, ha insistit Sanchís.

El candidat rapitenc ha reconegut que en estes eleccions qualificades com a plebiscitàries “és més difícil parlar de propostes”, “en la dinàmica que ha agafat la campanya”. “La ciutadania hauria de poder passar comptes i jutjar el que s’ha fet i analitzar les propostes de futur”.

Sanchís també ha anunciat la seua assistència al tall de la N-340 que ha convocat la ciutadania a través de les xarxes socials este dissabte a Camarles, així com a totes les accions de protesta contra la sinistralitat de la carretera.