Catalunya Sí que es Pot presenta candidatura a les Terres de l’Ebre

El primer ebrenc de la llista, Carlos Sanchís, posa la pèrdua de la cuina de l’hospital de Tortosa com a exemple del retrocés a les TE en serveis sanitaris o en infraestructures

Redacció
27 d'agost del 2015
Actualitzat el 13 de setembre a les 9:34h
Presentació de la candidatura, a les escales de l'hospital de Tortosa.
Presentació de la candidatura, a les escales de l'hospital de Tortosa. | Cedida Ràdio Ebre Cadena Ser

Obres de construcció d’una nova cuina a l’hospital de Tortosa, anunciades per l’ICS al juliol, quan en realitat els treballs no comportaran que els menjars es tornen a fer al territori, tal com reclamava la moció presentada per ICV i aprovada pel Parlament català. És un dels exemples de la pèrdua de serveis que patixen les Terres de l’Ebre en diversos àmbits que el rapitenc Carlos Sanchís, el primer ebrenc de la llista amb què la formació Catalunya Sí que es Pot concorrerà als comicis el 27-S, va voler posar sobre la taula en el decurs de la presentació de la candidatura a l’Ebre. L’acte, davant de l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta, va comptar amb la presència del presidenciable Lluís Rabel i també del cap de llista per Tarragona i Terres de l’Ebre, Gerard Bargalló, i la diputada i número 2, Hortènsia Grau, que esta legislatura ha estat l’encarregada de defensar davant la cambra catalana nombrosos temes que afecten les TE.

Rabell se va comprometre a pal·liar els greuges comparatius “d’un dels territoris més maltractats per la manca d’infraestructures i també per les polítiques de retallades i de privatització de la sanitat que ha practicat Artur Mas amb el suport d’ERC.” En el mateix sentit, Bargalló, va assegurar que cal un canvi de 180 graus a Catalunya perquè “no pot ser i no entenem que les retallades recaiguen sobre les classes populars”. “Tenim un bon programa amb un eix social, nacional i de radicalitat democràtica perquè volem que hi haja més participació de la ciutadania en la gestió política”, va assegurar.

Pel que fa al primer ebrenc de la llista, Carles Sanchís, va posar en valor “el clar compromís social, ecològic i en defensa dels serveis públics després del retrocés que han patit els drets socials sota el mandat d’Artur Mas”. “Hem de fer un esforç per restituir estos drets”, va dir. “Estem batallant per revertir la situació i esperem que el compromís amb els ciutadans ens done la confiança per portar-ho a terme”, ha concloure.

Els candidats ebrencs que integren la llista de Catalunya Sí que es Pot per Tarragona són: Carles Sanchís, regidor d'ICV a Sant Carles de la Ràpita (n. 4); Rosabel Recio, regidora i segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Amposta (n. 6); Roque Giménez, de Podem (n. 8); Joaquim Mascarell, d'EUiA (n. 11); Jordi de la Cruz, de Podem (n. 16); i Llorenç Vinya de JEV (suplent).