Pren forma el nou embarcador de Tortosa, que ha d’estar llest a l’octubre

Redacció
21 d'agost del 2015
Actualitzat el 06 de setembre a les 10:25h
Aspecte que oferien els treballs d'habilitació del nou embarcador este matí.
Aspecte que oferien els treballs d'habilitació del nou embarcador este matí. | Sílvia Berbís

El pròxim 31 d'octubre han d'estar enllestides les obres del nou embarcador fluvial de Tortosa, que ja comencen a donar forma a este equipament vinculat a la navegació. Els treballs ja començats han de durar tres mesos i serviran per deixar en desús l’actual embarcador, davant de les cases de la catedral que ara s’estan enderrocant, una ubicació que resultava problemàtica per les fortes corrents que es registren en este punt amb elevats cabals del riu a causa de la corba que traça. 90.000 euros és el cost en què està pressupostada l’obra, a finançar pel Consell Comarcal del Baix Ebre, a través dels ajuts sol·licitats per la recaptació de la taxa turística per part de la Generalitat. L'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece) assumix el dragatge del canal entre el de navegació ja existent i el nou embarcador, per tal de garantir una profunditat d’1,5 metres de làmina d’aigua.

Este equipament en marxa està situat al centre de la ciutat, a la riba esquerra, just a l'alçada de la plaça Barcelona i el mercat municipal. La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre havia demanat que es canviés la ubicació de l’embarcador per motius de seguretat.

L'embarcador quedarà unit a la riba del riu amb una passarel·la de 2 x 5 metres articulada amb superfície lliscant sobre la plataforma de formigó. La disposició del nou embarcador facilitarà les maniobres d'atracar i desatracar dels vaixells, ja que s'hi poden acostar amb la proa a contra corrent, oferint-hi una mínima resistència. L'obra també inclou la prolongació cap al nord -70 metres- del passeig fluvial que comença al Club de Rem. L'Ajuntament ha introduït com a millora al projecte el condicionament de les dos rampes de baixada a riu, situades davant del mercat municipal, que incorporaran escales i barana de seguretat.