Ascó estudia eliminar els actes taurins que va recuperar per festes el 2013

Els Catarres, La Pegatina i Oques Grasses, caps de cartell de les festes majors que comencen avui

Andreu Prunera
19 d'agost del 2015
Actualitzat el 06 de setembre a les 10:23h
Ascó va recuperar les vaquetes al 2013 després de 30 anys.
Ascó va recuperar les vaquetes al 2013 després de 30 anys.

Els actes taurins de les festes majors Ascó poden tindre els dies comptats. Dos anys després que l’anterior equip de govern (de CiU i PSC) acordessen recuperar les vaquetes, que feia més de trenta anys que no se celebraven a Ascó, l’Ajuntament està estudiant tornar-les a eliminar, per bé que enguany el programa d’actes de les festes, que comencen, inclou dos tardes de vaquetes, a la pista que s’instal·la expressament per l’ocasió prop de la rambla del municipi. Enguany el plat fort de les festes seran els concerts de grans noms de la música en català, com són els Catarres, La Pegatina o Oques Grasses.

El regidor de festes, Josep Jaumot, ha assegurat en declaracions a Ràdio Móra d’Ebre que “s’està estudiant prescindir dels actes taurins”, ja que per ser “increïblement cars i poc factibles”. A més, Jaumot ha destacat que “és un acte que té sentit en molts municipis on hi pot haver una forta tradició, però no és el cas d’Ascó”. En esta línia, el regidor assegura que enguany hi haurà vaquetes –dijous i divendres- perquè l’anterior equip de govern “ja va deixar lligat l’acte” i ha destacat que “l’any que ve no se sap si es continuarà”.

Amb la recuperació de les vaquetes l’any 2013, va ser el primer municipi de les Terres de l’Ebre que va recuperar les festes taurines. A més, també va passar a ser l’únic municipi de la Ribera d’Ebre que organitza actes de vaquetes durant la festa major. La recuperació d’este tipus d’espectacles es va aprovar pel ple amb els vots favorables de l’anterior govern i els vots contraris de tres regidors de la FIC i l’abstenció d’un regidor també dels independents. Actualment, els independents governa conjuntament amb Josep Jaumot, d’Esquerra Republicana, i les vaquetes podrien tindre els dies comptats, tal com ha reconegut.

Els Catarres, La Pegatina i Oques Grasses, caps de cartell
Esta nit, la proclamació de les pubilles i el pregó de festa, enguany a càrrec del músic Miquel Salvadó, donaran el tret de sortida a cinc dies de màxima intensitat, amb prop d’un centenar d’actes diferents. La primera gran nit serà el divendres, quan l'envelat instal·lat al carrer de la Farinera acollirà a partir de la mitjanit el concert d'Els Catarres, seguit del Projecte Mut –autor de la cançó d’estiu Junts, de TV3- i els Dj Corey Smith i Pere Barceló. “El ball i els actes musicals de primera línia són, sens dubte, els grans actes d’estes festes i esperem rebre la visita de molts veïns d’arreu de les Terres de l’Ebre”, destaca el regidor de Festes, Josep Jaimot.

L’altra gran nit de música tindrà lloc dissabte, amb l’actuació d’Oques Grasses –el grup revelació del 2014, que compta amb la participació de Miquel Biarnés- i també de la rumba de La Pegatina. Tots els concerts seran gratuïts.

Pel que fa als actes més tradicionals, diumenge tancarà la tarda el correfoc, amb la participació del Grup de Diables d’Ascó i altres colles convidades. D’altra banda, la festa del riu arriba enguany a la tercera edició i tindrà lloc el divendres a les cinc de la tarda.